Μικρά παιδιά μεταξύ των νεκρών στις φονικές πυρκαγιές– Κάποιοι πνίγηκαν βουτώντας στην θάλασσα- Η φρεγάτα περισυνέλεξε καμένους

Τα μέτωπα της φωτιάς έφτασαν μέχρι την θάλασσα.

Μέχρι στιγμής 49 άτομα είναι τα επιβεβαιωμένα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι πως οι νεκροί είναι ακόμη περισσότεροι καθώς οι αγνοούμενοι είναι πάρα πολλοί.

Η Πυροσβεστική κάλεσε τους πολίτες να επικοινωνούν με τον αριθμό 199, ώστε να δηλώνουν αγνοούμενα πρόσωπα από το περιβάλλον τους.

Τα μέτωπα της φωτιάς έφτασαν, κυριολεκτικά, μέχρι την θάλασσα.

Τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, περισυνελέγησαν νεκροί από τη φρεγάτα «Έλλη».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας είναι και πολλά μικρά παιδιά.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

Οι τραυματίες έχουν αυξηθεί στους 156, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Συνολικά 710 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις ακτές της Ραφήνας, δόθηκε εντολή προκειμένου να κινητοποιηθούν τα σκάφη για να τους πλησιάσουμε». Για την επιχείρηση έχουν κινητοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα περίπου 12 σκάφη.

Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας.

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ομάδα των υποβρύχιων αποστολών χτενίζουν διαρκώς την περιοχή. Εξήγησε ότι πέρα από τις ακτές, από στελέχη του Λιμενικού διασώθηκαν και άνθρωποι που βρέθηκαν ακόμη και μέσα στο νερό.

(Photo: Facebook/ Kalogerikos Nikos)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ