Ανείπωτη τραγωδία - Οικογένειες με παιδιά κάηκαν αγκαλιασμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι (Φωτό & Βίντεο)

Εικόνες απόλυτης φρίκης.

Πρόκειται για εικόνες ''Αποκαλύψεις'' και σκηνές που θυμίζουν ''Αρχαία τραγωδία''. Σαν βομβαρισμένα τοπία σε εμπόλεμη ζώνη μοιάζουν πολλά σημεία σε Αττική και Κορινθία με τον αριθμό τον νεκρών να ανεβαίνει.

Μια σκηνή φρίκης και απόλυτου θρήνου εκτυλίχθηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου βρέθηκαν 26 άνθρωποι νεκροί, σε ένα οικόπεδο μια ανάσα από τη θάλασσα.

Οικογένειες που κάηκαν ζωντανές και τους βρήκαν απανθρακωμένους αγκαλιασμένους γονείς και παιδιά. 

Οπως αποκαλύπτεται, πρόκειται για μόνιμους κατοίκους της περιοχής και παραθεριστές, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι, στην περιοχή Αργυρή Ακτή για να τους παραλάβουν τα πλοιάρια που από νωρίς επιχειρούσαν διασώσεις. 

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν. 

Είχε γκρεμό και δεν κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα

Σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής, οι άνθρωποι που εντοπίστηκαν νεκροί στο χωράφι ανέβαιναν με τα ΙΧ τους την οδό Δημοκρατίας ψάχνοντας διέξοδο προς την Μαραθώνος. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν. Η φωτιά τους πλησίαζε και εφόσον είδαν ότι δεν μπορούν να βγουν σε κεντρικό δρόμο, εγκατέλειψαν τα ΙΧ στη μέση του δρόμου και προσπάθησαν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα. Στο σημείο όμως που είχαν βρεθεί, από κάτω υπάρχει γκρεμός και έτσι εγκλωβίστηκαν στο χωράφι και έχασαν όλοι τη ζωή τους. Κάποιοι βρέθηκαν νεκροί με εγκαύματα από τη φωτιά, κάποιοι άλλοι είχαν πνιγεί από τους καπνούς. 

Κάποιοι από τους νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και οικογένειες με μικρά παιδιά, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Προφανώς, κάποια στιγμή, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπάρχει σωτηρία, αγκαλιάστηκαν. 

Να σημειωθεί ότι πέρα από τους δεκάδες νεκρούς στο οικόπεδο, βρέθηκε μια γυναίκα ακόμη σε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο πάνω από το εν λόγω οικόπεδο και τρεις ακόμη μπροστά από την ταβέρνα Αργυρή Ακτή. 

«Αναζήτησαν τη λύτρωση, βρήκαν το θάνατο»

Χαρακτηριστική για το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισαν το πρωί οι διασώστες είναι η περιγραφή του επικεφαλής διασώστη του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλη Ανδριόπουλου:

Οπως περιγράφει:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίσαμε τον πρώτο άνθρωπο. Είδαμε καμμένα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω, με ανοιχτές τις πόρτες και αμέσως καταλάβαμε οτι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα ξημερώματα είχαμε την εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας. Ανάμεσα σε δύο σπίτια, σε ένα χωράφι 300 τετραγωνικών μέτρων, 25 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και μικρά παιδιά. Οικογένειες που αναζήτησαν την λύτρωση, προσπάθησαν να διαφύγουν και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο».



 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ