Οι ξένοι ηγέτες στο πλευρό της Ελλάδας: Τα συλλυπητήριά τους στον Αλέξη Τσίπρα για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Πανευρωπαϊκή στήριξη.

Πολλοί ηγέτες, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι ο Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησαν με τον Προκόπη Παυλόπουλο ή/και τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να εκφράσουν τα συλλυπητήρια και τη στήριξή τους στην Ελλάδα λόγω των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τηλεγράφημά του, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την ελληνική κυβέρνηση και προσφέρθηκε να συνδράμει την Ελλάδα με την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών, αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος του ρωσικού κράτους υπογράμμισε ότι η Ρωσία συμμερίζεται ειλικρινά το πένθος του αδελφού λαού και εκφράζει την συμπόνια και την συμπαράστασή του στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την προθυμία του να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπιες της θεομηνίας» αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Μήνυμα στήριξης Ερντογάν στον ελληνικό λαό, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της Τουρκίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ελληνικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τα μηνύματα που έχει στείλει η Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για την ετοιμότητα συνδρομής της με πυροσβεστικά αεροσκάφη από την πρώτη στιγμή.

Μήνυμα αλληλεγγύης της Ισπανίας στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές, έστειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και ο υπουργός Εξωτερικών, ΕΕ και Συνεργασίας Χοσέπ Μπορέλ εξέφρασαν σήμερα, μέσω των λογαριασμών τους στο twitter, τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη τους στην ελληνική κυβέρνηση για τις πυρκαγιές, που έγιναν αιτία για τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων στην περιοχή της Αττικής.

Ο Πέδρο Σάντσεθ υπενθύμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Ισπανία έχει ήδη ενεργοποιήσει τους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας για να αποστείλει αεροσκάφη αρωγής στον έλεγχο και την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων Λουίς Πλάνας, σύμφωνα με το Γραφείο Διπλωματικής Πληροφόρησης του ισπανικού ΥΠΕΞ, ενέκρινε την επιχείρηση μετά την τεχνική αξιολόγηση σχετικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών τις προσεχείς ημέρες στην Ισπανία.

Από την πλευρά της, η πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα δίνει διαρκώς πληροφορίες για την κατάσταση μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα της πρωθυπουργού της Σερβίας

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπερνάμπιτς έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή. 

Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων των πυρκαγιών. Ευχόμαστε αυτές οι φωτιές να τεθούν υπό έλεγχον το συντομότερον

Μαρκ Ρούτε: «Εξέφρασα τα βαθιά μου συλλυπητήρια στον Τσίπρα και πρόσφερα την βοήθειά μας»

Σοκαρισμένοι από τις πληροφορίες για τις τρομακτικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, που προκάλεσαν πολλά θύματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες των γενναίων πυροσβεστών που εργάζονται αδιάκοπα. Εξέφρασα τα βαθιά μου συλλυπητήρια στον @tsipras και πρόσφερα την βοήθειά μας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Συλλυπητήρια Αλ. Βούτσιτς για τα θύματα των πυρκαγιών. Η Σερβία προσφέρεται να παράσχει κάθε βοήθεια

Τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε, επίσης, την προθυμία να προσφέρει η Σερβία κάθε δυνατή βοήθεια.

«Δεχτείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τα θύματα των πυρκαγιών που μαίνονται γύρω από την Αθήνα. Μας συγκλόνισε βαθιά η τραγική μοίρα των θυμάτων. Σας παρακαλώ να μεταφέρεται τα συναισθήματα συμπάθειας στις οικογένειες των νεκρών και στους τραυματίες τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση. Η Σερβία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της είναι έτοιμη να παράσχει στην Ελλάδα κάθε βοήθεια» αναφέρει στο τηλεγράφημα του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε για τη τραγωδία των πυρκαγιών στην Αττική

Με μήνυμά του στο διαδίκτυο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρεται στις τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές στην Αττική.

«Βαθιά σοκαρισμένη από τον θάνατο τόσων ανθρώπων, η Ιταλία αγκαλιάζει τους Έλληνες και ήδη κινητοποιήθηκε, διαθέτοντας δύο Καναντέρ», γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τη συμπαράσταση του λαού της Πορτογαλίας μετέφερε στον Πρ. Παυλόπουλο ο πρόεδρος της χώρας, Μαρσέλο-Ρεμπέλο ντε Σόζουα

Τη συμπαράστασή του καθώς και τη συμπαράσταση του πορτογαλικού λαού εξέφρασε τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πορτογάλος ομόλογός του, Μαρσέλο-Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμώς τον κ. ντε Σόουζα τονίζοντας ότι, και μέσα από αυτήν τη δοκιμασία, αναδεικνύεται η αλληλεγγύη μεταξύ του πορτογαλικού και του ελληνικού λαού, τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρέσβης του Ην. Βασιλείου Κέιτ Σμιθ: Μια τραγική μέρα για την Αττική και όλη την Ελλάδα

«Οι ειδήσεις και οι εικόνες από τις πυρκαγιές στην Αττική είναι αποκαρδιωτικές» γράφει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνει ότι όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, έδωσαν πραγματική μάχη και σημειώνει: μια τραγική μέρα για την Αττική και όλη την Ελλάδα. Τέλος, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια.

Συγκλονισμένη από την τραγωδία των πυρκαγιών στην Ελλάδα, δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ

Συγκλονισμένη από την τραγωδία των πυρκαγιών στην Ελλάδα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στους οικείους των θυμάτων της καταστροφής και ευχόμενη ταυτόχρονα στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανακοινώσει, έως τώρα, εάν μεταξύ των θυμάτων των πυρκαγιών υπάρχουν Αυστριακοί πολίτες.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου γίνονται συστάσεις σε ταξιδιώτες που βρίσκονται στις περιοχές των πυρκαγιών, να ενημερώνονται για την επικρατούσα κατάσταση και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών ειδικών δυνάμεων.

«Η Λιθουανία είναι έτοιμη να βοηθήσει», αναφέρει το ΥΠΕΞ

«Βαθιά συλλυπητήρια στον λαό της Ελλάδας για τον χαμό αγαπημένων προσώπων στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αθήνας. Ευχές για πολλή δύναμη σε όλους όσοι μάχονται τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές. Η Λιθουανία είναι έτοιμη να βοηθήσει»

Π. Μοσκοβισί: «Συμμερίζομαι τη λύπη του ελληνικού λαού»

«Συμμερίζομαι τη λύπη του ελληνικού λαού σήμερα το πρωί. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυρκαγιών που ρημάζουν τα περίχωρα της Αθήνας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιηθεί για να συντονίσει την ευρωπαϊκή βοήθεια και να εμποδίσει νέα ανθρώπινα δράματα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Είμαι πολύ συγκλονισμένος» αναφέρει ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις πυρκαγιές στην Αττική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθώ τις τεραστιες καταστροφες που προκαλούν οι πυρκαγιές στην Αθήνα. Είμαι πολύ συγκλονισμένος για τα ανθρωπινα θύματα και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους αγαπημένους τους και τους συγγενείς τους. Προσεύχομαι να μην υπάρχουν άλλα θύματα και ότι οι πυρκαγιές αυτες θα βρίσκονται σύντομα υπό έλεγχο από τις ελληνικές αρχές πυρόσβεσης. Σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, εγώ και ο αλβανικός λαός είναι μαζί σας, στο πλευρό των πολιτών της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας», λέει στο μήνυμά του πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, όπως αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ