Οδηγός για πληγέντες - Όλες οι Υπηρεσίες ανακούφισης και εθελοντισμού

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι ιδιώτες για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πληγέντες και όσοι θέλουν να συνδράμουν.

Αγνούμενοι:

Για δήλωση αγνοουμένων από τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, οι αρχές έχουν κάνει γνωστό ότι θα πρέπει να καλείτε, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες, στο τηλέφωνο της πυροσβεστικής «199», ενώ υπάρχει και η γραμμή βοήθειας του Λιμενικού στο «108».

Είδη πρώτης ανάγκης:

Τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα) για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές στην Αττική άρχισαν από το πρωί οι οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Κάλεσμα στα μέλη, τους φίλους αλλά και σε όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Ανατολική Αττική, απηύθυνε το Κίνημα Αλλάγης.
Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική συγκεντρώνει το Σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στο δημοτικό κατάστημα Νέας Μάκρης, στη λεωφόρο Μαραθώνος.
Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια ή υλικά πρώτης ανάγκης (εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα- υγειονομικό υλικό) για τους πυροπαθείς μπορούν να επικοινωνούν με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο τηλέφωνο 2130184400.

Αιμοδοσία:

Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες μπορεί να μεταβεί στο Σισμανόγλειο, στο Θριάσιο και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με διευρυμένο ωράριο από τις 09.00 μέχρι τις 20.00
Επίσης, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Στέγη και Τροφή:

Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, διαθέτουν τα ΚΑΠΗ Κινέτας και Μεγάρων, αλλά και στο Δημαρχείο και το Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας.
Επίσης, το CGS - Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα στην Παλλήνη ανακοίνωσαν ότι λόγω της πρωτοφανούς καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, θα παραμείνει ανοιχτό για να φιλοξενήσει όσες οικογένειες έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6030411 και 6949 728062
Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.
Το 1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρουν στέγη.
Ο δήμος Ζωγράφου διέθεσε στο δήμο Ραφήνας, τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής του στη Ραφήνα, για τη φιλοξενία όσων έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Λογαριασμοί για τους πληγέντες:

Λογαριασμό στον οποίο καλεί τις 100.000 επιχειρήσεις - μέλη του να καταθέσουν χρήματα στους πληγέντες της πυρκαγιάς, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμη και υπηρεσίες, άνοιξε το ΕΒΕΑ.
Στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, προχώρησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Ψυχολογική υποστήριξη

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας – Πικερμίου (τηλ. επικοινωνίας 2294320011) θα βρίσκονται σε ημερήσια βάση ψυχολόγοι του Οργανισμού για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων.

Μετακίνηση

Ελεύθερη είναι η διέλευση των αυτοκινήτων στα διόδια, τα οποία βρίσκονται κοντά στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις εν εξελίξει πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, η διέλευση είναι ελεύθερη σε: Αττική Οδό, Διόδια Αφιδνών, Μαλακάσας και Καπανδριτίου, Διόδια Αθηνών – Κορίνθου, έως το Κιάτο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ