Αμαρτωλή τούρτα με τυρί κρέμα, σοκολάτα και φραμπουάζ που λιώνει στο στόμα από την Ντίνα Νικολάου

Υπέροχη για δώρο!

Υλικά:

Για την βάση

  • 250 γρ. φεγιετίν (είδος τριμμένης γκοφρέτας που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) ή τριμμένη γκοφρέτα*
  • 200 γρ. πραλίνα
  • 100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη

Για την κρέμα

  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη

Για την διακόσμηση

  • 120 γρ. κουβερτούρα 70%, λιωμένη
  • Φρέσκα φραμπουάζ
  • διακοσμητικά κουφέτα

*Επειδή οι γκοφρέτες του εμπορίου είναι γεμισμένες με πραλίνα, αν επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε 30 γρ. από το βάρος της πραλίνας που δίδεται στα υλικά.

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση:

Για τη βάση: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και με ένα κουτάλι ισιώνω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

Για την κρέμα: Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω να μαλακώσουν.
Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), βάζω το θερμόμετρο στην άκρη του μπολ και αρχίζω να ανακατεύω συνεχώς παρακολουθώντας να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία 60°C. Aποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτω τη ζελατίνη καλά στυμμένη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνω το μίγμα των αυγών και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να φτιάξω μια αφράτη κρέμα. Τέλος, προσθέτω την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω καλά.
Βγάζω την βάση από το ψυγείο, αδειάζω την κρέμα και στρώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 4 ώρες.
Λιώνω τα 120 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να χλιαρύνει. Αδειάζω την λιωμένη σοκολάτα επάνω στην τούρτα και ξαναβάζω στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα.
Στολίζω με φραμπουάζ και ζαχαρωμένα κουφέτα και σερβίρω.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ