Η δημοσιογράφος που απήγαγαν και βίαζαν Σομαλοί επί 1,5 χρόνο περιγράφει πώς γλίτωσε την αυτοκτονία (Φωτό & Βίντεο)

Συγκλονιστική ιστορία.

H Καναδέζα δημοσιογράφος Amanda Lindhout μίλησε για πρώτη φορά με τόσες λεπτομέρειες για την τρομακτική εμπειρία που έζησε πριν από 10 χρόνια όταν την απήγαγαν, μαζί με τον Αυστραλό φωτογράφο και σύντροφό της, τον 36χρονο Αυστραλό Nigel Brennan.στην Σομαλία.

Η 26χρονη -τότε- ρεπόρτερ έφτασε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας αφού την βασάνιζαν και την βίαζαν καθημερινά οι Σομαλοί απαγωγείς της ενώ τόσο αυτήν όσο και το σύντροφό της τους άφηναν να πεθαίνουν της πείνας.

Εννέα χρόνια μετά την τρομακτική εμπειρία, η δημοσιογράφος που πάσχει από μετατραυματικό στρες ενώ δεν μπορεί να κοιμηθεί τη νύχτα χωρίς φως και υποφέρει από σοβαρά προβλήματα του πεπτικού συστήματος λόγω του ότι την άφηναν νηστική συνεχώς, μίλησε στο Channel 7.

«Ήμουν πολύ κοντά στην απόφαση να αυτοκτονήσω. Ένα πρωί, καθώς ο ήλιος ανέτειλε, μία ανεπαίσθητη κίνηση μού τράβηξε την προσοχή. Ήταν ένα πουλί που πετούσε. Πάντα πίστευα σε σύμβολα από κάποιον αγγελιοφόρο με κάποιον τρόπο, για να αντέξω. Η επιθυμία να τελειώσω τη ζωή μου εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε, αλλά ένα υπέροχο συναίσθημα πλημμύρισε το είναι μου. Ήταν η αποφασιστικότητα να επιβιώσω, να κερδίσω την ελευθερία μου, να ξαναδω την οικογένειά μου».

Η 36 χρονη -σήμερα- δημοσιογράφος περιγραφει την σκηνή της απαγωγής λίγες μέρες αφότου κατέθεσε στο δικαστήριο σε βάρος του ανθρώπου που ενορχήστρωσε την απαγωγή και το βασανισμό της, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή στον Καναδά.

«Είμαστε σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και είδαμε ένα αυτοκίνητο να σταματάει μπροστά μας. Μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά μας εκτυλίχθηκεο εφιάλτης, πετάχτηκαν καμιά δεκαριά ένοπλοι άνδρες που κρύβονταν πίσω από το αυτοκίνητο. και στη συνέχεια μας απήγαγαν».

Αφού τους αιχμαλώτισαν, οι ρεπόρτερ ασπάστηκαν το Ισλάμ, καθώς πίστευαν ότι θα τους βοηθήσει, αλλά έκαναν λάθος. Μετά από τέσσερις μήνες, στο μέσο της νύχτας, η δημοσιογράφος οδηγήθηκε στην έρημο: «Με έβγαλαν από το αυτοκίνητο κάτω από ένα δέντρο, μου τράβηξαν πίσω το κεφάλι και στη συνέχεια μου έβαλαν ένα μαχαίρι στον λαιμό μου. Ένας από αυτούς, μου είπε ότι θα μου έδιναν 30 δευτερόλεπτα να πείσω τη μητέρα μου να δώσει τα λύτρα, 1,5 εκατ., μέσα σε 7 ημέρες αλλιώς θα με αποκεφάλιζαν».

Μετά από πέντε μήνες, σύμφωνα με το news.com.au, η Lindhout και ο Brennan αποπειράθηκαν να αποδράσουν. Μπήκαν σε ένα τζαμί και οι απαγωγείς τους κυνήγησαν. Η δημοσιογράφος θυμάται μία γυναίκα, ντυμένη από την κορυφή ως τα νύχια με hijab (μουσουλμανική μαντήλα) να προσπαθεί να την αγκαλιάσει.

Με έπιασε και με φώναξε στα Αγγλικά «αδερφή μου». Και έπειτα γύρισε στος απαγωγείς και τους ικέτευσε να με απελευθερώσουν. Ωστόσο κάποιος από αυτούς με άρπαξε και με έσυρε στο φορτηγάκι που είχαν. Μετά έφεραν και τον Nigel».

Η Lindhout φορτισμένη συναισθηματικά είπε: «Όπως απομακρυνόμασταν, ακούστηκε ένας πυροβολισμός μέσα από το τέμενος και ακόμη δεν ξέρω τι απέγινε αυτή η γυναίκα».

Νέες τιμωρίες την περίμεναν μετά από αυτή την απόπειρα απόδρασης, περισσότεροι και τακτικότεροι βιασμοί. Η λύτρωση ήρθε μόνο όταν τελικά οι γονείς των δύο απαχθέντων πλήρωσαν τα λύτρα.

Τόσο ο Nigel όσο και η Amanda που δεν είναι πια ζευγάρι έγραψαν, ο καθένας, από ένα βιβλίο με την φρικιαστική τους εμπειρία την οποία, όμως, όπως φαίνεται, τουλάχιστον η Amanda δεν φαίνεται να ξεπέρασε ποτέ.

Δείτε τι δήλωσε η δημοσιογράφος:

 

 

 

 

 

 

 

 

;

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ