Κουβέλης: Δεν συμψηφίζω τον πόνο στο Μάτι, αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια

Δείτε τι δήλωσε.

Αντιλαμβανόμενος τον πόνο που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για την επιτυχία της Ελλάδας με την επερχόμενη έξοδο από τα μνημόνια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως «αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι και ειλικρινά σας το λέω, δεν επιχειρώ να συμψηφίσω κάτι, αλλά εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οχτώ μνημονιακών ετών, εξέρχεται [από το μνημόνιο]»

«Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία αυτή δόση των 15 δισ. ευρώ, διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν, ούτε κανείς να τα αποσιωπά, ούτε να τα βάζει στο περιθώριο», συνέχισε και εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, σχετικά με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.  

«Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. [...] Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;», ανέφερε.   Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα».   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ