Τρεις παιδόφιλοι τουφεκίστηκαν και κρεμάστηκαν δημοσίως στην Υεμένη (Σκληρές εικόνες)

Η εσχάτη των ποινών!

Τρεις παιδόφιλοι τουφεκίστηκαν δημοσίως και έπειτα κρεμάστηκαν από έναν γερανό στην Υεμένη χθες, ως τιμωρία για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 10χρονου αγοριού.

Σκληρές εικόνες δείχνουν τους βιαστές με μπλε φόρμες να περνάνε σε πομπή μπροστά σε πλήθος ανθρώπων στο κέντρο της Σαναά, της μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Ήταν δεμένοι με χειροπέδες και τους είχε δοθεί εντολή να κοιτούν κάτω, όταν τουφεκίστηκαν με πέντε σφαίρες στην καρδιά.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι σοροί τους σηκώθηκαν ψηλά στον αέρα με έναν γερανό, όπου αφέθηκαν κρεμασμένοι ως μία δυσοίωνη προειδοποίηση προς τους πιθανούς εγκληματίες.

Η Υεμένη, που βρίσκεται νότια της Σαουδικής Αραβίας, είναι από τις χώρες του κόσμου που κάνουν συχνή χρήση της θανατικής ποινής για βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων της δολοφονίας, του βιασμού και της τρομοκρατίας.

Η θανατική ποινή μπορεί επίσης θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις παραβάσεων του ισλαμικού νόμου (Σαρία) όπως μοιχεία, σεξουαλικά εγκλήματα, σοδομισμός, ποpνεία, βλασφημία και αποστασία.

Όλες οι ποινές εκτελούνται με τουφεκισμό αν και ο λιθοβολισμός, ο απαγχονισμός και ο αποκεφαλισμός επιτρέπονται επίσης από τον ποινικό κώδικα της Υεμένης.

Περίπου 50 χώρες στον κόσμο εφαρμόζουν ακόμη τη θανατική ποινή. Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα των G7 που έχουν θεσμοθετημένη την εσχάτη των ποινών.

Μόλις χθες η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε και σταύρωσε έναν άνδρα που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μια γυναίκα. Ο άντρας, ο οποίος ήταν από τη Μιανμάρ, αποκεφαλίστηκε και το άψυχο σώμα του τοποθετήθηκε πάνω σε σταυρό για να είναι ορατό, στη Μέκκα.

Πηγή: tilestwra.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ