Αληθινή ιστορία στην Αχαΐα ! Λίγο πριν πεθάνει ο πατέρας άφησε στην κόρη του δύο βαρέλια γεμάτα χρυσές λίρες!

Τι φοβάται η κάτοχος του μυστικού θησαυρού

Μοιάζει με παραμύθι η με σενάριο παλιάς ελληνικής ταινίας και όμως είναι αληθινή ιστορία! Ούτε στα όνειρα της δεν θα μπορούσε να το φανταστεί η κύρη του απλού αγρότη, ότι ο πατέρας της λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή θα της άφηνε κληρονομιά έναν θησαυρό

Την απίστευτη ιστορία του ταπεινού αγρότη έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πελοπόννησος, αναφέροντας πως λίγο πριν αυτός αποβιώσει, κάλεσε τη θυγατέρα του και της είπε να πάει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού τους, όπου εκεί θα έβρισκε δύο μεγάλα βαρέλια γεμάτα λίρες!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γυναίκα δεν ήξερε το παραμικρό για τον θησαυρό μέχρι πριν λίγο καιρό. Ο πατέρας της αρώστησε βαριά και λίγο πριν πεθάνει της αποκάλυψε το επτασφράγιστο μυστικό που κρατούσε σε όλη του τη ζωή.

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά της

Μέσα στο πόνο της, για την απώλεια του ανθρώπου της, η ανύπαντρη κοπέλα, όχι μόνο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αλλά θεώρησε πως τα λόγια του ήταν απόρροια της ασθένειάς του και της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, που έδειχνε να τον οδηγεί σύντομα στον θάνατο.

Όταν ο πατέρας πέθανε η γυναίκα φαίνεται αποφάσισε να ψάξει στο σημείο όπου της είχε υποδείξει ότι κρύβονται τα βαρέλια με τις λίρες και τότε διαπίστωσε ότι τα όσα τις έλεγε ο πατέρας της ήταν αληθινά και πλέον η ζωή της … γινόταν παραμυθένια.

Αρχικά όπως ήταν φυσικό, τα ‘χασε,  αφού ποτέ μέσα στην οικογένεια ο πατέρας δεν είχε δείξει να έχει οικονομική άνεση, αλλά ήταν σε όλη του τη ζωή ένας απλός βιοπαλαιστής της υπαίθρου. Επιπλέον, αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν ξέρει πώς θα διαχειριστεί το σημαντικό εύρημα.

Η τυχερή και «ζάπλουτη» πλέον νύφη  δεν έχει πει το παραμικρό στα πρόσωπα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος – αφού σε αυτήν το εκμυστηρεύτηκε ο πατέρας – και είναι έτοιμη μάλλον να κρατήσει το καλά κρυμμένο μυστικό.

Εχει, ωστόσο, απευθυνθεί σε δικηγόρο της Πάτρας, ζητώντας νομικές συμβουλές για να μπορέσει να δικαιολογήσει την προέλευση αλλά και τη νομιμοποίηση της περιουσίας, προφανώς για χρήση μέρους του ανυπολόγιστου πλούτου της.

Τι φοβάται η κάτοχος του μυστικού θησαυρού

Μετά τη δημοσιοποίηση της απίστευτης ιστορίας οπως αναφερει το pelop.gr, η πρωταγωνίστρια φαίνεται να φοβήθηκε για περαιτέρω διαρροή του μυστικού της. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «Π» απευθύνθηκε σε φιλικό της πρόσωπο, που υπηρετεί στην αστυνομία, χωρίς όμως να καταθέσει κάποια επίσημη αναφορά προς ασφάλειά της. Η κλειστή κοινωνία που κατοικεί δεν διασφαλίζει τη διατήρηση του μυστικού της.

Στο νομικό σκέλος, τα προβλήματα είναι πολλά και το θέμα χαρακτηρίζεται στην «Π» από δικηγορικούς κύκλους, πολύπλοκο και λεπτό. Αυτός είναι και ο λόγος αναζητούνται τρόποι που θα δικαιολογήσουν τόσο την προέλευση των λιρών, όσο και τη νομιμοποίησή τους, με δεδομένο πως η νέα κάτοχός τους θέλει να κάνει χρήση μέρους του ανυπολόγιστου πλούτου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ