Αήττητος ο Τσιτσιπάς: Γιορτάζει τα γενέθλια του με νίκη κατά του Άντερσον- Πέρασε στον τελικό! (φωτο)

Σε περίπτωση που κερδίσει και στον τελικό θα σκαρφαλώσει μία ανάσα από το top ten της παγκόσμιας κατάταξης, στο ν. 12!

Στον τελικό του Rogers Cup, που διεξάγεται στο Τορόντο κατάφερε να προκριθεί ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς που έχει σήμερα τα γενέθλια του, κερδίζοντας με ανατροπή τον Κέβιν Άντερσον, νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη!

Στο πρώτο σετ νικητής στο τάι μπρέικ με 7-6 ήταν ο Άντερσον. Στο δεύτερο ο 20χρονος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε 3-1, διαφορά που κράτησε μέχρι και το τέλος του σετ όπου κέρδισε με 6-4. Το τρίτο και τελευταίο σετ οδηγήθηκε και αυτό σε τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς δείχνοντας αυτοσυγκέντρωση τις δύσκολες στιγμές κατάφερε να κερδίσει με 7-6!

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ν. 27 στην παγκόσμια κατάταξη από αύριο, Δευτέρα θα βρίσκεται στο ν. 12 ενώ σε περίπτωση που κερδίσει και στον τελικό θα σκαρφαλώσει μία ανάσα από το top ten της παγκόσμιας κατάταξης, στο ν. 12!

Αντίπαλος στον τελικό θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού Ράφαελ Ναδάλ, κάτοχος 17 τίτλων Grand Slam και 79 τίτλων συνολικά που κέρδισε τον 22χρονου Ρώσο Κάρεν Κασάνοφ, νο 38 στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι στην έως τώρα πορεία του στο Rogers Cup, ο Έλληνας τενίστας έχει καταφέρει να αποκλείσει τέσσερις τενίστες που βρίσκονταν πιο πάνω από αυτόν με τρεις από αυτούς μάλιστα να κατέχουν μία θέση στο top ten.

Στον α’ γύρο νίκησε με 6-3, 7-6(3) τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμχούν, νο 24, στον β’ γύρο με 6-3, 7-6(6) τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 8, στον γ’ γύρο με 6-3, 6-7(5), 6-3 τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχο 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, νο 1 στον κόσμο για μεγάλο διάστημα και νο 10 σήμερα και στα προημιτελικά με σπουδαία ανατροπή 3-6, 7-6(11), 6-4 τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νο 3 στον κόσμο και περσινό νικητή της διοργάνωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Reuters Mandatory-Credit:E. Sokolowski -Usa Today Sports

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ