Ήττα του Τσιτσιπά από το Νο. 1, Ραφαέλ Ναδάλ: Τα συγκλονιστικά σετ με τον Έλληνα τενίστα να παλεύει για την κούπα (Φωτό & Βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μια σπουδαία στον τελικό του Rogers Cup με τον Rafael Nadal, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα για την πρώτη του κούπα!

Σε έναν τελικό που έμοιαζε πως θα είναι μονόπλευρος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τον Rafael Nadal και να μας προσφέρει μερικά συγκλονιστικά τελευταία λεπτά, πριν τελικά ο Ισπανός πάρει τη νίκη με 6-2, 7-6 (4) και επιστρέψει στον "θρόνο" του Rogers Cup.

Για 2 - σχεδόν γεμάτα - σετ, ο Rafael Nadal είχε "στριμώξει" τον Στέφανο Τσιτσιπά και είχε φέρει τον τελικό εκεί ακριβώς που ήθελε, σερβίροντας για τον τίτλο στο 6-2, 5-4. Ακολούθησε μια συγκλονιστική μάχη από τον Έλληνα τενίστα, που κατάφερε να δώσει άλλη πνοή στον αγώνα και λίγο έλειψε να τον φέρει και σε 3ο σετ!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το tennisnews.gr, ο Nadal είχε φτάσει πολύ άνετα σε αυτό το 6-2, 5-3, έχοντας έως τότε μόλις 3 χαμένους πόντους από τη γραμμή του σερβίς! Είχε "σπάσει" 2 φορές το σερβίς του Στέφανου στο 1ο σετ, το οποίο κατέκτησε σε 34 λεπτά, και άλλη μια στο ξεκίνημα του 2ου.

 

 

Το μοναδικό game που άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στέφανο, ήταν το 10ο του 2ου σετ, όταν σέρβιρε για τον τίτλο. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 15-40 και αξιοποίησε το 2ο break point του, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να βάλει "φωτιά" στον τελικό.

Λίγο έλειψε να βάλει σε πολύ μεγαλύτερους μπελάδες τον Rafa, καθώς όχι μόνο κράτησε το σερβίς του για το 6-5, αλλά είχε και ένα set point στο 12ο game, όταν απείλησε ξανά το σερβίς του Ισπανού (5-6, 40-Α). Σε έναν συγκλονιστικό πόντο, ο Nadal χρειάστηκε και τη βοήθεια του φιλέ για να σβήσει το set point και να στείλει τελικά το 2ο σετ στο tie-break.

Εκεί όπου ο Τσιτσιπάς συνέχισε να είναι αντάξιος των περιστάσεων, αλλά δεν απέφυγε και κάποια λίγα κρίσιμα λάθη, που ήταν μοιραία. Ο Nadal σε κρίσιμο σημείο απέκτησε προβάδισμα με mini-break για το 5-3 και λίγο μετά έφτασε για πρώτη φορά σε championship point (6-4). Δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο, για να ολοκληρώσει τον τελικό σε 1 ώρα και 41 λεπτά.

 

Για 4η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Rogers Cup o Nadal, ο οποίος παρέμεινε αήττητος σε τελικούς στο 2018, κατακτώντας τον 5ο τίτλο του στη χρονιά, μετά από το Monte-Carlo Masters, το Barcelona Open, το Internazionali BNL d' Italia και το Roland Garros.

Έφτασε τους 33 τίτλους σε διοργανώσεις της σειράς Masters 1000, ανοίγοντας κι άλλο την απόστασή του από το 2ο καλύτερο ρεκόρ, τους 30 τίτλους του Novak Djokovic.

Επίσης, αυτός ήταν ο 80ός τίτλος στην καριέρα του. Έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία της open era που φτάνει σε αυτό τον αριθμό κερδισμένων τίτλων, μετά από τους Jimmy Connors (109), Roger Federer (98) και Ivan Lendl (94).

Για τον Στέφανο, δεν ήταν μόνο η εντυπωσιακή μάχη που έδωσε στο 2ο σετ, αλλά και η απίστευτη εβδομάδα που είχε στο Τορόντο, για την οποία θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος. Κατάφερε να γίνει ο νεότερος τενίστας στην ιστορία του ATP Tour, που πέτυχε 4 Top10 νίκες την ίδια εβδομάδα, αποκλείοντας τους Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev και Kevin Anderson.

Έπαιξε στον 2ο τελικό της καριέρας του, 1ο σε Masters 1000 διοργάνωση και εξασφάλισε μια πολύ σπουδαία άνοδο 12 θέσεων, με την οποία θα βρίσκεται στο Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο! Όλα αυτά, ενώ μόλις σήμερα γιόρτασε και τα 20ά γενέθλιά του!

Το μέλλον αναμένεται λαμπρό για τον νεαρό Έλληνα πρωταθλητή, όπως επεσήμανε στην συνέντευξη της απονομής και ο μεγάλος Rafael Nadal.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ