Η Πριγκίπισσα Ευγενία ζήλεψε τον γάμο του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ: Το μεγάλο κόστος κι οι εντυπωσιακοί καλεσμένοι

Ο γάμος θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου.

Ακόμα ένας γάμος αναμένεται φέτος στη βρετανική βασιλική οικογένεια και δεν είναι άλλος από αυτόν της Πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ που θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου.

Αρχικά, το κόστος του γάμου, ο οποίος θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Ουίνσδορ όπου παντρεύτηκαν ο Πρίγκιπας Χάρι κι η Μέγκαν Μαρκλ, υπολογιζόταν σε μόλις €840.000.

Εντούτοις, οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση αύξησαν τα έξοδα σχετικά με την ασφάλεια και πλέον το κόστος υπολογίζεται στα €2,23 εκατ..

Αστυνομικοί θα ελέγξουν εξονυχιστικά την τοποθεσία, καθώς και τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η άμαξα στην οποία θα επιβαβαστούν η Πριγκίπισσα Ευγενία κι ο σύζυγός της μετά τον γάμο.

Ακόμη, κανένα αεροπλάνο δεν θα πετάει πάνω από τον τόπο της εκδήλωσης την ώρα τέλεσής της.

Η Πριγκίπισσα Ευγενία είναι ένατη στη σειρά διαδοχής και δεν ασκεί βασιλικά καθήκοντα.

Οι αντιδράσεις

Η βουλευτής των Εργατικών, Έμα Ντέντ Κόουντ, δήλωσε στη «Mirror»: «Έχει έρθει η ώρα να «αναθεωρηθεί ο ρόλος και το κόστος των μικρών βασιλικών».

Παρ' όλα αυτά, εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας διευκρίνισε ότι «τα έξοδα για την ασφάλεια θα μοιραστούν μεταξύ των επιμέρους αστυνομικών δυνάμεων και του τοπικού συμβουλίου, όλα τα άλλα έξοδα θα καλυφθούν από τις οικογένειες του ζευγαριού».

Οι καλεσμένοι

Η λίστα των καλεσμένων του γάμου της Πριγκίπισσας Ευγενίας δεν έχε να ζηλέψει τίποτα από αυτή του γάμου του Πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, στη λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται οι εξής: Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζέιμς Μπλαντ, Κρεσίντα Μπόνας, Έλτον Τζον και οι Μπέκαμ.

Επίσης, έχουν προσκληθεί κι οι: Έλι Γκούλντινγκ, Κάρα Ντελεβίν, Σούκι Γουοτερχάουζ, Κέιτ Μος και Σίντι Κρόφορντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ