242 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση σε οικογένεια θα πληρώσει η Toyota - Τι έπαθαν τα δυο παιδάκια της

Ο Frank Branson, δικηγόρος της οικογένειας, ανέφερε σε δήλωσή του ότι υπήρχαν δομικά προβλήματα με την πλάτη των μπροστινών  καθισμάτων που προστατεύουν τους  επιβάτες που κάθονται μπροστά από τραυματισμούς, όπως κτυπήματα σε βάρος των επιβατών των πίσω θέσεων

Δικαστήριο του Τέξας, την Παρασκευή, καταδίκασε την Toyota σε αποζημίωση ύψους 242 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού διαπίστωσε ότι τα ελαττωματικά εμπρός καθίσματα ενός Lexus ES300 του 2002 προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς σε δύο μικρά παιδιά οικογένειας από το Dallas, κατά τη διάρκεια σύγκρουσης το 2016.

Οι ένορκοι στο δικαστήριο στο Dallas επιδίκασαν $144 εκατ. σε ποινικές αποζημιώσεις ύστερα από τη διαπίστωση ότι η Toyota Motor Corp. και η Toyota Motor Sales έδειξαν σοβαρή αμέλεια στο θέμα, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι τα μπροστινά καθίσματα ήταν αδικαιολόγητα επικίνδυνα και ότι η εταιρεία δεν προειδοποίησε για τον κίνδυνο.

«Σεβόμαστε την απόφαση της επιτροπής, αλλά παραμένουμε βέβαιοι ότι οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων παραγόντων σε αυτή τη σοβαρή σύγκρουση και όχι ελαττώματος στο σχεδιασμό ή στην κατασκευή του Lexus ES300 2002», ανέφερε ο Eric Booth, εκπρόσωπος της Toyota, σε δήλωσή του. «Θα εξετάσουμε τις επιλογές μας για τη συνέχεια».

Ο Frank Branson, δικηγόρος της οικογένειας, ανέφερε σε δήλωσή του ότι υπήρχαν δομικά προβλήματα με την πλάτη των μπροστινών  καθισμάτων που προστατεύουν τους  επιβάτες που κάθονται μπροστά από τραυματισμούς, όπως κτυπήματα σε βάρος των επιβατών των πίσω θέσεων (όταν οι τελευταίοι πέσουν πάνω τους).

«Αυτός είναι κίνδυνος που γνώριζε η Toyota», δήλωσε ο Branson. «Η εταιρεία είχε αρκετό χρόνο να αποκαταστήσει αυτές τις ελλείψεις ασφαλείας ή τουλάχιστον να παράσχει στο κοινό προειδοποιήσεις. Τα παιδιά μας αξίζουν κάτι καλύτερο».

Οι ένορκοι επιδίκασαν στα δύο παιδιά και $92 εκατ. για ιατρική περίθαλψη, σωματική βλάβη και ψυχική οδύνη, καθώς και άλλες ζημίες,όπως αναφέρει το Bloomberg

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ