«Κίμωλο μου, παράδεισό μου»: Υπέροχες παραλίες, χαλαροί ρυθμοί και τοπικές γεύσεις

Ένας επίγειος παράδεισος!

Ανακαλύψτε αυτό το υπέροχο, μικρό μα πανέμορφο νησί. 

«Χωριό» αντί για «Χώρα»

Εδώ την πρωτεύουσα τη λένε «Χωριό» και την πρώτη φορά που θα βρεθείτε στα λαβυρινθώδη σοκάκια του σίγουρα θα χαθείτε. Μην ανησυχείτε, έτσι θα χαζέψετε με την ησυχία σας τις λουλουδιασμένες αυλές και τα λευκά, κλασικά Κυκλαδίτικα σπιτάκια. Εδώ θα επιστρέφετε σχεδόν κάθε βράδυ για φαγητό και ποτό στα μαγαζιά που βρίσκονται σπαρμένα στο κεντρικό σοκάκι της Αγοράς και στα πέριξ.

Sightseeing τόσο όσο

Απολαύστε τα αγγεία των γεωμετρικών και αρχαϊκών χρόνων στο Αρχαιολογικό μουσείο. Αγναντέψτε την θέα από το Μεσαιωνικό κάστρο. Στην είσοδο του θα βρείτε το Λαογραφικό αλλά και το Ναυτικό Μουσείο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ιστορικής σημασίας κειμήλια, μέσα από τα οποία διατηρείται ζωντανή η λαϊκή κληρονομιά του νησιού.

Παραλίες μία και μία

Εδώ δεν θα βρείτε ούτε μεγάλα beach bar ούτε οργανωμένες παραλίες. Μόνο γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχες αμμουδιές. Η πιο δημοφιλής παραλία είναι τα Πράσα, η οποία είναι η μόνη που έχει κάποιες ξαπλώστρες. Διαθέτει λευκή άμμο και υπέροχα τιρκουάζ νερά. Η πιο κοντινή στο Χωριό επιλογή είναι το Ρέμα, 10 λεπτά με τα πόδια. Εκεί, στον ψαράδικο οικισμό της Γούπας, θα νομίζετε πως βουτάτε σε μια φυσική πισίνα, με τα βράχια και τα σύρματα (οι ξύλινες χρωματιστές γκαραζόπορτες των καϊκιών) να φτιάχνουν καρτποσταλικό σκηνικό. Στην παραλία του Καράμπορείτε να βουτήξετε από τα ψηλά βράχια και να κολυμπήσετε ως τις διπλανές νησίδες. Στα Μοναστήρια και το Σούφι θα φτάσετε εύκολα με 4x4. Αμμουδερές, με πλούσιο βυθό, αλλά χωρίς υποδομή, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Στο Κλήμα, τέλος, θα απλώσετε την πετσέτα σας κάτω από τα αρμυρίκια.

Must εκδρομή

Μοναδική εμπειρία η εκδρομή στα νερά της βραχονησίδας Πολύαιγος, όπου μπορεί να πετύχετε τη φώκια Monachus-Monachus. Θα απολαύσετε επίσης, κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας (είτε με βάρκα-είτε με φουσκωτό), τα καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και τα θεαματικά βράχια, ενώ μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την εξωτική σπηλιά στον κάβο της Γερακιάς.

Ντόπιες γεύσεις

Δοκιμάστε λαδένια (ένα είδος ελληνικής πίτσας χωρίς τυρί, συνήθως με κρεμμύδι, λαχανικά ή ελιά και με μπόλικο λάδι), χωριάτικη σαλάτα με κάπαρη, κρίταμο και μικρές ελίτσες Κιμώλουσαγανάκι από τυρί μανούρα με λιαστή ντομάτα και θρούμπικατσικίσιο τυρί, ντοματοκεφτέδες, χειροποίητα ζυμαρικά, παξιμάδια με σκινόκοκκο, πελτέ από ντόπιες ντομάτες

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ