Ύδρα: Χωρίς ρεύμα και νερό για πάνω από 24 ώρες - Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Τι υποστηρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η Ύδρα παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό από τα ξημερώματα της Κυριακής (26/08). Όταν κόπηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί, σταμάτησε να λειτουργεί κι η μονάδα αφαλάτωσης του νερού.

Με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρεται: «Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».

Η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, «Στυμφαλία», έχει μεταφέρει νερό στο νησί, στο οποίο επικράτησε ένταση χθες (26/08) το βράδυ μιας και πολλοί τουρίστες αναζητούσαν εισιτήριο για να φύγουν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Ύδρας, κ. Κουκουδάκης, δήλωσε πως παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη αφού δεν έχει εντοπιστεί ακόμα τι την προκάλεσε.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, τέλος, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει: «Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ