Βραζιλία: Φωτιά έκαψε τα πάντα στο Εθνικό Μουσείο - Χάθηκαν 200 χρόνια ιστορίας, καταστράφηκαν κι αρχαιοελληνικά εκθέματα (Φωτό & Βίντεο)

Μέρα θλίψης για τον βραζιλιανικό λαό.

Φωτιά που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- αιτίες, έκαψε τα πάντα, χθες (02/09), στο Εθνικό Μουσείο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Το μουσείο αποτελούσε τμήμα του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της πόλης και σε αυτό υπήρχαν εκθέματα από όλη την ιστορική πορεία της Βραζιλίας, αλλά ακόμα κι από την αρχαιοελληνική περίοδο.

Στο εν λόγω μουσείο, μάλιστα, φιλοξενείτο κι ο αρχαιότερος σκελετός που βρέθηκε ποτέ στην αμερικανική ήπειρο, ηλικίας τουλάχιστον 12.000 χρόνων!

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ, έγραψε σ' ένα tweet του: «Σήμερα είναι μια τραγική ημέρα για τη Μουσειολογία της χώρας μας. Διακόσια χρόνια έρευνας και γνώσης χάθηκαν».

 

 

Η αναπληρώτρια διευθύντρια του μουσείου, Κριστιάνα Σερέχο, δήλωσε σε τοπικό ΜΜΕ όπως αναφέρει ο «Guardian»: «Ήταν το μεγαλύτερο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Λατινική Αμερική. Έχουμε ανεκτίμητες συλλογές, που είναι πάνω από 100 ετών».

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, αλλά η επιστημονική ζημιά είναι ανυπολόγιστη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ