Έφτασαν στην Αθήνα τα «χάλκινα» κορίτσια του πόλο - Η αφιέρωση στους αδικοχαμένους Έλληνες

Έγινε η τρίτη δύναμη στον κόσμο η εθνική Νεανίδων στο πόλο.

Γεμάτη χαμόγελα η επιστροφή της χάλκινης εθνικής Νεανίδων πόλο από το Βελιγράδι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης.

Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου επέστρεψαν τη Δευτέρα (03.09.2018) στην Ελλάδα έχοντας περασμένα στο λαιμό τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν στο Παγκοσμίου πρωταθλήματος   υδατοσφαίρισης Νεανίδων.

Με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη -πέτυχε 5 γκολ απέναντι στην Αυστραλία στον «μικρό» τελικό- εξέφρασε τη χαρά της για την 3η θέση της Γαλανόλευκης στον κόσμο.

Η πολίστρια του Ολυμπιακού δήλωσε αρχικά: “Η ομάδα έδειξε ότι είναι φτιαγμένη για πολλά πράγματα εφέτος. Τα καταφέραμε αρκετά καλά. Το χάλκινο ήταν επιτυχία. Είχαμε πάρει ισοπαλία με την Αυστραλία και πολλοί πίστευαν ότι θα χάσουμε, αλλά εμείς τις κερδίσαμε άνετα και με διαφορά στον “ μικρό” τελικό»”

Για την ήττα στον ημιτελικό από την Ισπανία, εξήγησε: “Ήταν απογοήτευση για εμάς που αποκλειστήκαμε στον ημιτελικό, γιατί ήμασταν μπροστά καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όπως αποδείχτηκε βέβαια, ηττηθήκαμε από την πρωταθλήτρια κόσμου, οπότε αυτό δίνει και αξία στον ηττημένο”. 

Για τα συστατικά της επιτυχίας η Μυριοκεφαλιτάκη τόνισε: “Προπόνηση, σκληρή δουλειά, θέληση, πάθος και ένταση. Νομίζω ότι αυτά μας οδήγησαν εκεί πέρα”.

Όσον αφορά το που αφιερώνει την 3η θέση στον κόσμο: “Στους γονείς, στην οικογένειά μου και στα κορίτσια, τις συμπαίκτριές μου για όλες τις θυσίες που έχουμε κάνει. Το αφιερώνω και στους ανθρώπους που χάσαμε εφέτος γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα”.

Τέλος, αναφερόμενη στον επόμενο στόχο της Εθνικής: “Ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών. Φεύγουμε την Παρασκευή για την Πορτογαλία. Ελπίζω να τα πάμε κι εκεί καλά”.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ