Βελγίδα δημοσιογράφος δίνει γροθιά στον ρατσισμό σε 5 λεπτά - «Μου λέτε να γυρίσω στη χώρα μου, είμαι στη χώρα μου» (Βίντεο)

Ποια η θέση του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται.

Η Σεσίλ Τζουνγκά είναι μετεωρολόγος της γαλλόφωνης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Βελγίου (RTBF), παρ' όλα αυτά έχει πέσει θύμα ρατσισμού λόγω του ότι είναι μαύρη.

«Το να λαμβάνεις μηνύματα όπως: “Παλιονέγρα, γύρνα στη χώρα σου”, δεν είναι αστείο. Όμως, εγώ γελάω», δηλώνει η ίδια σε σχετικό βίντεο-απάντηση που ανήρτησε στο Facebook και προσθέτει: «Είμαι Βελγίδα, νιώθω καλά στη χώρα μου. Τώρα θα σταματήσετε να μου λέτε να γυρίσω στη χώρα μου διότι βρίσκομαι στη χώρα μου».

Η δημοσιογράφος, μάλιστα, αναφέρει σύμφωνα με το BBC: «Αποφάσισα ότι θα το πω διότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στο Βέλγιο. Δεν είναι αλήθεια!».

Έκανε λόγο και για ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε: «Χθες, στη δουλειά, μια κυρία μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι είμαι πολύ μαύρη, ότι δεν βλέπει τίποτα στην οθόνη, ότι βλέπει μόνο τα ρούχα μου και ότι δεν βγαίνω καλά στην τηλεόραση γιατί είναι πολύ μαύρη και ότι έπρεπε να μου το πει».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του σταθμού, Ζαν-Πολ Φιλιπό, υποστήριξε: «Ο ρατσισμός είναι έγκλημα. Διώκεται ποινικά στο Βέλγιο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ