Η αρχή της χρονιάς είναι το φθινόπωρο - Δείτε γιατί

«Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα θεωρούσα αρχή της χρονιάς το Σεπτέμβριο. Δεν έκανα ποτέ σχέδια και πλάνα την Πρωτοχρονιά για το νέο έτος αλλά το Φθινόπωρο.

Ίσως είναι κάτι που κρατάει από τα σχολικά μου χρόνια» μας αναφέρει η Ιωάννα Ελ Σοκάρυ στο tsemperlidou.gr.

Και αφού τα οργανώσω όλα στο μυαλό μου και προετοιμαστώ ψυχολογικά και πρακτικά, ανυπομονώ να έρθει ο χειμώνας, κλείνοντας το κεφάλαιο «καλοκαίρι» και ξεκινώντας, με αισιοδοξία, μια καινούργια «χρονιά».

  • Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, σκέφτομαι και σχεδιάζω αλλαγές και νέα πλάνα, δίαιτες, εγγραφές σε γυμναστήριο, κολυμβητήριο, πιλάτες, ξένες γλώσσες, οργάνωση του σπιτιού μου για το χειμώνα που έρχεται, νέες γεύσεις στην κουζίνα μου.
    Δεδομένης και της οικονομικής κατάσταση όλων μας, η οργάνωση για το χειμώνα, μοιάζει ακόμα πιο αναγκαία.
  • Αρχίζω να ψάχνω και να κοιτάω τα περιοδικά για τις τάσεις του χειμώνα, σχεδιάζοντας στο μυαλό μου τι θα ήθελα να αποκτήσω για τη χειμερινή μου γκαρνταρόμπα, πού μπορώ να το βρω οικονομικά, τι είναι πιο απαραίτητο, με τι θα το συνδυάσω.
  • Αλλάζω στο μυαλό μου τη διακόσμηση του σπιτιού μου. Θα φύγουν τα κοχύλια, οι πέτρες, τα ανοιχτά χρώματα και σκέφτομαι τι χρώματα θα χρησιμοποιήσω και με τι αντικείμενα θα στολίσω το τζάκι μου, την τραπεζαρία μου, το τραπεζάκι του σαλονιού.
  • Λίγο αργότερα μέσα στο φθινόπωρο, αρχίζω να ψάχνω την καινούργια μου ατζέντα για τη νέα χρονιά και την αγοράζω έγκαιρα, όπου και μεταφέρω τα αναγκαία τηλέφωνα, γιορτές και γενέθλια.
  • Και σίγουρα, οργανώνω τις προμήθειες της κουζίνας μου. Ετοιμάζω σάλτσες φρέσκιας ντομάτας τις οποίες αρωματίζω με μυρωδικά, σκόρδο, ελιές, κλπ και τις κρατάω σε αποστειρωμένα βαζάκια για μια γρήγορη μακαρονάδα. Φυλάω στην κατάψυξη τα φύλλα του πλατύφυλλου βασιλικού μου για μια αρωματική νότα στις γεύσεις του χειμώνα. Φτιάχνω μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού με τα τελευταία καλοκαιρινά φρούτα, βανίλιες, σταφύλια, σύκα.
  • Ψάχνω και βρίσκω νέες συνταγές για τα κέικ του χειμώνα που θα συνοδεύουν τον απογευματινό μου καφέ δίπλα στο τζάκι. Ψάχνω στα μαγαζιά ή στο internet και προμηθεύομαι γεύσεις τσαγιού για τις συναντήσεις με τις φίλες μου.

 

Και αφού τα οργανώσω όλα στο μυαλό μου και προετοιμαστώ ψυχολογικά και πρακτικά, ανυπομονώ να έρθει ο χειμώνας, κλείνοντας το κεφάλαιο «καλοκαίρι» και ξεκινώντας, με αισιοδοξία, μια καινούργια «χρονιά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ