Βίντεο - Σερένα Γουίλιαμς ξέρει να χάνει; Είσαι ψεύτης & κλέφτης είπε στον διαιτητή - Την νίκησε η 20χρονη αντίπαλος

Η 20χρονη πρωταθλήτρια Ναόμι Οσάκα έκανε την μεγάλη έκπληξη, επικράτησε στον τελικό του US Open της Σερένα Ουίλιαμς με 6-2, 6-4 και έγινε η πρώτη εκπρόσωπος από την «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου» που κατακτά ένα Γκραν Σλαμ.  

Ωστόσο η νίκη της επισκιάστηκε από όσα έγινα κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.Το ξέσπασμα της Γουίλιαμς συνέβη καθώς σταδιακά ο διαιτητής την τιμώρησε για τρεις παραβιάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα: για coaching, για σπάσιμο της ρακέτας της και επειδή τον αποκάλεσε κλέφτη και ψεύτη. 

To κλίμα στο γήπεδο είχε αρχίσει να δυναμιτίζεται από το πρώτο επεισόδιο και ο αγώνας έγινε ακόμη πιο επεισοδιακός με την Γουίλιαμς να πλησιάζει τον διαιτητή, να ξεσπά εναντίον του και το βίντεο με τις φωνές και τις χειρονομίες του να κάνει το γύρο του κόσμου, σύμφωνα με το CNN.


Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου η Γουίλιαμς επανήλθε και επιμένει πως τιμωρήθηκε με σεξιστικά κριτήρια καθώς κανείς άντρας αθλητής δεν έχει λάβει ποινή για τέτοια περιστατικά.   «Δεν είχα τον χρόνο να διαχειριστώ όλο αυτό που συνέβη.

Προσπαθώ να παραμείνω με θετική διάθεση και να βλέπω τα πράγματα από την καλή τους πλευρά. Με τον προπονητή μου (σ.σ. ο Πατρίκ Μουράτογλου παραδέχθηκε πως μιλούσε στην Σερένα) προσπάθησα να επικοινωνήσω, για να καταλάβω τι μου έλεγε. Αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για τον αγώνα. Ακόμη και όταν έχω το δικαίωμα, ποτέ δεν τον αναζητώ. Ένα από αυτά που λατρεύω στο τένις, είναι πως είμαι μόνη μου στο κορτ.

Δεν έλαβα καμία συμβουλή. Ο διαιτητής μου πήρε έναν πόντο. Ισχυρίσθηκε ότι έκλεψα, ενώ δεν έκλεψα. Δεν μπορώ να πω, πως εάν γύριζα πίσω θα άλλαζα κάτι απ΄ αυτά που είπα, επειδή πιστεύω ότι μου πήρε έναν πόντο. Έχω δει παίκτες να μιλούν με τον διαιτητή. Για εμένα η απόφαση του είναι σεξιστική», είπε.  

«Έχω δει άλλους άνδρες να χαρακτηρίζουν με διάφορους τρόπους άλλους διαιτητές. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας. Με έκανε να νιώσω σαν να ήταν μια σεξιστική παρατήρηση. Ποτέ δεν έχει τιμωρηθεί άντρας επειδή τον αποκάλεσε κλέφτη», λέει.   «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους», είπε.
Οι διοργανωτές, προχώρησαν σε γραπτή δήλωση και απάντησαν στη Σερένα λίγο αργότερα εξηγώντας τις ποινές.  

«Στον πέμπτο πόντο του δεύτερου γκέιμ. του δεύτερου σετ μεταξύ της Ναόμι Οσάκα και της Σερένα Γουίλιαμς, ο διαιτητής της καρέκλας παρακολούθησε τις προπονητικές οδηγίες, που έλαβαν χώρα από τον προπονητή της Γουίλιαμς. Παρόλο που ο προπονητής της έχει παραδεχτεί ότι έδωσε οδηγίες, η Ουίλιαμς έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έλαβε καμία συμβουλή.  

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους κανόνες, αυτό αξιολογήθηκε ως παραβίαση του κώδικα, με αποτέλεσμα την προειδοποίηση στην Γουίλιαμς.  

Κατά την ολοκλήρωση του πέμπτου γκέιμ του δεύτερου σετ, η Γουίλιαμς δέχτηκε μια δεύτερη παραβίαση κώδικα, για κατάχρηση (σ.σ. καταστροφή) ρακέτας, κάτι που απαιτούσε point penalty.

  Κατά τη μετάβαση, στο 4-3, η Γουίλιαμς δέχτηκε μια τρίτη παραβίαση κώδικα, εξαιτίας λεκτικής κατάχρησης σε κρίση του διαιτητή, η οποία στη συνέχεια απαιτούσε ποινή παιχνιδιού.   Η απόφαση του διαιτητή ήταν τελική και δεν μπορούσε να αναθεωρηθεί από τον Διαιτητή Τουρνουά ή τον Επιβλέποντα του Grand Slam, οι οποίοι κλήθηκαν στο κορτ». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ