Φρίκη με την είδησή ότι χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν από καθολικούς παπαδες στη Γερμανία

Χιλιάδες παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς στη Γερμανία στο χρονικό διάστημα από το 1946 μέχρι το 2014!

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση ξεκίνησε το 2014 και θα παρουσιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου στη Φούλντα στη διάρκεια της συνόδου των Γερμανών επισκόπων από τον πρόεδρό της, τον καρδινάλιο Ράινχαρντ Μαρξ.

Τουλάχιστον 3.677 παιδιά, στην πλειονότητά τους αγόρια ηλικίας κάτω των 13 ετών, έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια 1.670 κληρικών, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που περιήλθε σε γνώση των εβδομαδιαίων εντύπων Spiegel και die Zeit.

Οι συντάκτες της έκθεσης καταγγέλλουν πως η Καθολική Εκκλησία επί δεκαετίες κατέστρεψε ή χειραγώγησε πολυάριθμα ντοκουμέντα σχετικά με υπόπτους και «υποβάθμισε» εν γνώσει της τη σοβαρότητα και την έκταση των υποθέσεων. Μάλιστα οι κατηγορούμενοι κληρικοί έπαιρναν μεταθέσεις χωρίς οι πιστοί να έχουν προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα παιδιά τους.

Συνολικά μόνο το ένα τρίτο των υπόπτων αντιμετώπισε διώξεις με βάση το κανονικό δίκαιο, όμως οι τιμωρίες ήταν ελάχιστες, ακόμη και ανύπαρκτες, εξηγούν οι συντάκτες της μελέτης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ