Βίντεο ντοκουμέντο από την κατολίσθηση στο Ναυάγιο - Πανικός στην παραλία

Συγκλονιστικά βίντεο.

Αναστάτωση επικρατεί στην παραλία του Ναυαγίου από κατάρρευση βράχου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα -13.09.2018/11.15πμ- προκαλώντας σοκ στους λουόμενους.

Συγκεκριμένα ένας βράχος έπεσε στη θάλασσα προκαλώντας έντονο κυμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν βαρκάκια και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτά.

Οι πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο βράχος έπεσε στη θάλασσα προκαλώντας έντονο κύμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν βαρκάκια και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτά.

Επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος, αλλά τρείς τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο σήμερα.

Οι έρευνες από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ συνεχίζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Την ώρα της κατολίσθησης επικράτησε πανικός και αναστάτωση στην παραλία και οι λουόμενοι άρχισαν να ουρλιάζουν από φόβο.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες».

Στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία» ανέφερε ένας ιδιοκτήτης σκάδους

Γεωδυναμικό φαινόμενο σε μια σεισμογενή περιοχή, χαρακτηρίζει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας την κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λέκκα έχει ως εξής:

«Η κατολίσθηση στην περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου αποτελεί ένα ακόμα γεωδυναμικό φαινόμενο σε μία τεκτονικά ενεργή ζώνη, όπως και η έντονη σεισμικότητα που εκδηλώνεται τοπικά και στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων.

Η κατολίσθηση έχει τη μορφή κατάρρευσης βραχομάζας και κατάπτωσης βράχων όγκου περίπου 5000 κυβικών μέτρων και εκδηλώθηκε στα απότομα πρανή της περιοχής, τα οποία δομούνται από λευκούς ασβεστόλιθους, έντονα κατακερματισμένους.

Έχουμε ήδη επισημάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης κατολισθήσεων - καταπτώσεων σε ανάλογες περιοχές των Ιονίων Νήσων και του ελληνικού χώρου.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη περιοχή, μετά από πρόταση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την πρόσφατη ένταξή της στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων από τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Γιαλιατσάτο, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση όλων των παραμέτρων που συνθέτουν το φαινόμενο με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και την αποφυγή ανθρώπινων απωλειών».

Φωτογραφίες: imerazante.gr, ermisnews.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ