Μους μόκα: Ένα φοβερό επιδόρπιο που θα σας ξετρελάνει από τον καταπληκτικό μας Άκη Πετρετζίκη!

Ένα απίθανο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Συστατικά
300 γρ. σοκολάτα 65%, σε κομμάτια
160 γρ. φυτική κρέμα
3 αυγά μέτρια
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. δυνατός καφές σε υγρή μορφή ή εκχύλισμα καφέ
1 κ.σ. μαύρο ρούμι (προαιρετικά)
100 γρ. φρέσκα σμέουρα, για το σερβίρισμα
100 γρ. φρέσκες φράουλες, για το σερβίρισμα
50 γρ. φρέσκα μύρτιλα, για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τη φυτική κρέμα μέχρι να βράσει.
Με το που αρχίσει να κοχλάζει αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε τη κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσει θερμοκρασία η σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μία λεία γκανάς.
Χωρίζουμε τους κρόκους με τα ασπράδια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τους 2 κρόκους με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να αφρατέψουν, 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε τη γκανάς της σοκολάτας στο μπολ με τους κρόκους και προσθέτουμε τον καφέ ή το εκχύλισμα καφέ και το ρούμι. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα 3 ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα, για 3 λεπτά.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις τη μαρέγκα στο μπολ με τη γκανάς.
Ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει το μείγμα.
Διακοσμούμε με τα φρέσκα φρούτα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.