Η Booking.com βραβεύει τις γυναίκες, που εισάγουν τεχνολογικές καινοτομίες - Δείτε τις κατηγορίες

Tο 52% των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας ή φοιτήτριες που ενδιαφέρονται για τον κλάδο αναφέρουν την έλλειψη προτύπων ή μεντόρων ως μεγάλου εμποδίου στην είσοδο των γυναικών στον κλάδο. 

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα βραβεία Technology Playmaker Awards 2019 της Booking.com, τα οποία από το 2017 επιβραβεύουν τις γυναίκες οι οποίες εισάγουν τεχνολογικές καινοτομίες και εμπνέουν τις νεότερες γενιές γυναικών να κάνουν το ίδιο.

Φέτος, συμμετοχές θα μπορούν να γίνονται από γυναίκες από όλο τον κόσμο, προκειμένου, όπως επισημαίνει η πλατφόρμα, να βρεθούν στο επίκεντρο διαφορετικά ταλέντα της παγκόσμιας τεχνολογίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στον σύνδεσμο http://techplaymakerawards.com, σε οποιαδήποτε γλώσσα, και η προθεσμία λήγει στις 22 Δεκεμβρίου του 2018, όπως μεταφέρει το tornosnews.gr.

Θα αναδειχθούν νικήτριες σε 7 διαφορετικές κατηγορίες βραβείων: Role Model, Young Technologist, Business Leader, Digital Leader, Employer Award, Community Impact Award και Tech Innovator.

Τα βραβεία αφορούν γυναίκες σε όλα τα επίπεδα της τεχνολογίας ή του κλάδου πληροφορικής που συμβάλλουν στη μετατροπή της βιομηχανίας ή των κοινοτήτων με τη χρήση της τεχνολογίας.

Οι νικήτριες των βραβείων του 2019 θα αναδειχθούν από πάνελ κριτών που θα αποτελείται από ηγετικές προσωπικότητες της βιομηχανίας, πολιτικούς και ακαδημαϊκούς.

Όσες κερδίσουν βραβείο θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ ως συμβολή στην αναβάθμιση τω επιχειρήσεων και των επαγγελματικών στόχων τους, και η μεγάλη νικήτρια θα λάβει το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Booking.com, το 52% των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας ή φοιτήτριες που ενδιαφέρονται για τον κλάδο αναφέρουν την έλλειψη προτύπων ή μεντόρων ως μεγάλου εμποδίου στην είσοδο των γυναικών στον κλάδο. 

Το 50% αναφέρει ότι εμποδίζεται στην απασχόληση στον κλάδο καθώς οι ευκαιρίες ανέλιξης για τις γυναίκες δεν είναι ξεκάθαρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ