Οικογενειακή διαμάχη στα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης: Τι διεκδικεί ο ένας αδελφός από τον άλλο με εξώδικο

Για ποιο λόγο ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων κινείται δικαστικά κατά του μικρότερου του αδελφού Θεόδωρου. Τι ακριβώς ζητάει

Λίγο πριν συμπληρώσουν εκατό χρόνια παρουσίας στον ελλαδικό χώρο τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης έρχονται αντιμέτωπα με την σημαντικότερη ενδοοικογενειακή - επιχειρηματική διαμάχη. Αφορμή είναι η δημιουργία, πριν από περίπου τρεις μήνες, ενός ζαχαροπλαστείου στην Νέα Ιωνία Αττικής (Λεωφόρος Κύμης 17) που φέρει την επωνυμία "Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη".

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αλυσίδα που διαχειρίζεται τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το εν λόγω κατάστημα "δεν έχει καμία σχέση με την αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας. Κάθε προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ως άνω καταστήματος να εκμεταλλευτεί τη φήμη, την αναγνώριση και την εκτίμηση που χαίρουν τα νομίμως καταχωρημένα δικαιώματα και προϊόντα της εταιρείας μας, καθώς και κάθε γραπτή ή προφορική αναφορά κατά την οποία το εν λόγω κατάστημα εμφανίζεται ότι αποτελεί μέλος των ζαχαροπλαστείων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, συνιστά αθέμιτη ανταγωνιστική πρακτική και αποτελεί πράξη παράνομη και καταχρηστική για την οποία η εταιρεία μας έχει ήδη κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες". σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ποιοι είναι ο ιδιοκτήτης του επίμαχου καταστήματος; Η εταιρεία που τρέχει τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης στον νομό Μαγνησίας συμφερόντων Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, αδελφού του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη που έχει αναπτύξει την αλυσίδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της Γ. Ρ. Κωνσταντινίδης ΑΒΕΕ.

Από τον Βόλο στην Αθήνα

Σε επικοινωνία που είχε το News24/7 για το ρεπορταζ του Κωστή Χριστοδούλου με τον Θεόδωρο Κωνσταντινίδη ανέφερε ότι πρόκειται για μεταφορά ενός από τα τρία καταστήματα που διέθετε στον Βόλο στην Αθήνα και ότι ήδη διαθέτει άδεια χρήσης του ονόματος και των σημάτων καθώς είναι διαχειριστής στην εταιρεία από το 1983 από κοινού με τα υπόλοιπα αδέλφια του στην Λάρισα και από το 2007 στον Βόλο.

Αντίστοιχα σε επικοινωνία που είχαμε με τον νομικό σύμβουλο της Γ.Ρ. Κωνσταντινίδης μας ανέφερε ότι αναγκάστηκαν με λύπη τους να κινηθούν δικαστικά καθώς η λειτουργία του συγκεκριμένου ζαχαροπλαστείου είχε δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία της αλυσίδας και παρόλες τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης εξωδικαστικά αυτό δεν επετεύχθη.

"Είχαμε δεχθεί αρκετά παράπονα από πελάτες μας για την ποιότητα των προϊόντων που πωλούσε το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο, καθώς συγχέαν και θεωρούσαν ότι ανήκει και αυτό στην αλυσίδα. Εμείς δεν ζητάμε να μην γίνεται χρήση του ονόματος ή να μην λειτουργεί ως ζαχαροπλάστης ο εν λόγω επιχειρηματίας αλλά να μην υπάρχουν αθέμιτες ανταγωνιστικές πρακτικές όπως είναι η αντιγραφή των προσόψεων των καταστημάτων μας" αναφέρει στο News24/7 o νομικός σύμβουλος της Γ.Ρ Κωνσταντινίδης.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη καθώς στο κατάστημα στην Νέα Ιωνία εργάζεται ο Μάρκος Κωνσταντινίδης, γνωστός και ως mrmanfood στο instagram, γιός του Θεόδωρου ο οποίος όμως εργαζόταν για μεγάλο διάστημα δίπλα στον θείο του Γρηγόρη.

Η ιστορία των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης

Η ιστορία των Ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης ξεκίνησε λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή όταν η οικογένεια Κωνσταντινίδη βρέθηκε στην Λάρισα και ο παππούς των σημερινών μετόχων Γρηγόρης Κωνσταντινίδης έστησε το πρώτο υποτυπώδες ζαχαροπλαστείο της εποχής στην θεσσαλική πρωτεύουσα. Την ιστορία την συνέχισαν από το 1925 οι δύο γιοί του Λάζαρος και Στέλιος οι οποίοι άνοιξαν το πρώτο κατάστημα στον Πλαταμώνα. Σήμερα το σύνολο των 20 καταστημάτων παραμένει υπό οικογενειακό έλεγχο καθώς όπως αναφέρεται στόχος δεν είναι η γρήγορη εξάπλωση αλλά ο έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων που προσφέρονται στον καταναλωτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ