Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού- Έρχονται θυελλώδεις βοριάδες και "βουτιά" της θερμοκρασίας μέχρι 12 βαθμούς

Αναλυτικά οι προβλέψεις

Απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται από την ερχόμενη Τρίτη καθώς μετά τον καλοκαιρινό καιρό αυτό το Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος αναμένεται να κάνει «βουτιά», ενώ θα κυριαρχήσουν και οι βοριάδες.

Για αύριο Δευτέρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ θα πνέουν στα βόρεια άνεμοι βορείων διευθύνσεων εντάσεως 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη στα βόρεια, ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

 Την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη προβλέπονται στο βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι  ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτηση του στο facebook, προβλέπει ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με ακραία για την εποχή φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 12 βαθμούς,   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ