Συναγερμός στη Λάρνακα: Εξαφάνιση δύο 11χρονων από δημοτικό

Από την Ελλάδα κατάγονται οι οικογένειές τους. Τι αναφέρουν μάρτυρες!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, αλλά και παγκύπρια μετά την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη - γιο του γνωστού γιατρού με ειδικότητα στην Ορθοπεδική, Ελευθέριου Σταματάκη που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος άντρας ισχυρής σωματικής διάπλασης, που υπολογίζεται ότι είναι περίπου 100 κιλά, ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων και ύψους 1.70-1.75 μ., με δεμένο το χέρι, πλησίασε κάποια στιγμή το πρωί τα δύο παιδάκια στο σχολείο.

Ο άντρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει επίσης μούσι στο πιγούνι, φορεί σκούρο χρώμα παντελόνι, μαύρη κοντομάνικη φανέλα με έντονο μοτίβο μπροστά, αμάνικο γιλέκο σκούρο και σκούρο περέ.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν. Άλλες μαρτυτίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ζήτησε από παιδιά βοήθεια για να μεταφέρουν κάτι, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν οι δύο μαθητές και από εκείνη τη στιγμή να έχουν χαθεί τα ίχνη τους, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου. Σύμφωνα με τον Παρατηρητή της Γειτονιάς της Επαρχίας, πρόκειται για όχημα μάρκας NISSAN Sunny.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Στις έρευνες για εντοπισμό των παιδιών συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ τόσο στη Λάρνακα όσο και στο Αρχηγείο Αστυνομίας έχουν δημιουργηθεί Κέντρα Κρίσεως για τον χειρισμό της σοβαρής αυτής υπόθεσης. 

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στα οδοφράγματα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να περάσει με τα παιδιά στις κατεχόμενες περιοχές. 

Στην πόλη της Λάρνακας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τα παιδιά τους και προσπαθούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων ο Υπουργός Παιδείας 

Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος και ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης εκφράζει λύπη για το συμβάν και καλεί το κοινό αν γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Σημειώνεται ότι μετά την εξέλιξη αυτή αναβλήθηκε η συνάντηση των εκπαιδευτικών με την Διϋπουργική για την κρίση στην Παιδεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ