Made in Greece «Οι Γουµένισσες»: Μαμά & κόρη φτιάχνουν τις πιο νόστιμες & αγνές σπιτικές λιχουδιές, από μαρμελάδες & αλείμματα μέχρι μουστάρδες & σάλτσες

Δοκιμάστε τα προϊόντα Γουµένισσες πάνω σε ψωμί, με φρούτα και σε συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συνδυάζοντας τη φανταστική γεύση τους με όλα τα διατροφικά οφέλη που εμπεριέχει το καθένα από αυτά.

Αγνά υλικά, αξία των παραδόσεων και έμπειρα χέρια μαγειρεύουν με μεράκι, επαγγελματισμό και φρέσκες ιδέες για όλους εμάς. Αυτό αναζητούμε όλοι, κάποιον να μας περιποιείται με τα καλύτερα προϊόντα που θα μπορούσαμε να βρούμε στην ελληνική αγορά. Κι όταν αυτό γίνεται εις διπλούν… από μία μαμά και μία κόρη τότε η προσοχή και η φροντίδα είναι σίγουρα. Δήμητρα Δάρτση και Άννα, μαμά και κόρη βάζουν τέχνη και μας παρουσιάζουν τις «Γουµένισσες», μία σειρά από αλείμματα, σάλτσες, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού κ.α. που μας κακομαθαίνουν.

”Οι Γουµένισσες” φτιάχνουν µε µεράκι νοστιµιές που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και τις γεύσεις που όλοι απολαμβάναμε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς. Η μυστική συνταγή τους; Τα διαλεχτά υλικά, η τέχνη και η αγάπη!

Η Δήµητρα Δάρτση είναι η εμπνεύστρια, ιδρύτρια και δημιουργός των «Γουµενισσών». Γέννηµα θρέµµα της περιοχής, γνωρίζει καλά τα προϊόντα και τις γευστικές παραδόσεις του τόπου, στον οποίο έµαθε να µοιράζεται το µόχθο και την αγάπη των ανθρώπων για τη γη. Από παιδί παρακολουθούσε τη µητέρα και τη γιαγιά της να διαλέγουν τα καλύτερα φρούτα από το κτήμα για να τα κάνουν µε περίσσια τέχνη µαρµελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Καλά κρυµµένο από την υπόλοιπη οικογένεια, το γλυκό του κουταλιού και ιδίως το «ασπροκέρασο», ήταν εκείνα τα χρόνια το καµάρι της νοικοκυράς, που φυλάσσονταν ως θησαυρός για να κεραστεί στους «µουσαφίριδες», ως επίσηµο γλυκό. Οικογενειακά γευστικά μυστικά, γλυκιές παραστάσεις και η αγάπη για την παράδοση ήταν που την ενέπνευσαν να µεταφέρει τις σπιτικές λιχουδιές στα ράφια των καταστημάτων.

Σήµερα µαζί µε την κόρη της Άννα, αποτελούν το δυναµικό δίδυµο των Γουµενισσών που από τον πρώτο χρόνο κέρδισαν την αγορά και βρήκαν τη θέση τους σε µερικά από τα πιο ονοµαστά delicatessen, καταστήµατα τροφίµων, ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, στις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερ μάρκετ, ενώ πραγµατοποιούν εξαγωγές σε µερικές από τις µεγαλύτερες πόλεις του κόσµου Τα προϊόντα “οι Γουμένισσες” είναι πολυβραβευμένα και επιλέγονται από επώνυµους σεφ της Ελλάδας.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικότερα… Μαρμελάδες, Αλείμματα Φρούτου, Γλυκά κουταλιού, Κυδωνόπαστο, Μουστάρδες – Μαγιονέζα, Μουστάρδες χωρίς λάδι, Dips Πιπεριάς, Σάλτσες Ντομάτας, Ζυμαρικά, Gourmet, Μαγιονέζες, Chutney, Ριζότο, Ketchup. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την μαρμελάδα αγριόσυκο, τη μαρμελάδα κάστανο, τη μαρμελάδα αρώνια, το Peanut Butter crunchy chocolate. Το κυδωνόπαστο θα σας κλέψει την καρδιά. Το υπέροχο αυτό delicatessen προιόν παρασκευάζεται από την ψημένη σάρκα του φρούτου, η οποία πολτοποιείται, ενώνεται με ζάχαρη και σιγοψήνεται σε μικρές χάλκινες κατσαρόλες μέχρι να φύγει η υγρασία.

Δοκιμάστε τα προϊόντα Γουµένισσες πάνω σε ψωμί, με φρούτα και σε συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συνδυάζοντας τη φανταστική γεύση τους με όλα τα διατροφικά οφέλη που εμπεριέχει το καθένα από αυτά.

            

Βρείτε τα προϊόντα «Οι Γουμένισσες» στο www.oigoumenisses.gr καιστο Facebook .

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Made In Greece στις 25/9/.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ