Δωρεάν φάρμακα στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής

Έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Τροπολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα χορήγησης φαρμακευτικών ειδών με μηδενική συμμετοχή στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Αυτή η δυνατότητα θα παρέχεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επίσης, η ίδια τροπολογία προβλέπει τη σύσταση 182 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) και 325 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πλην ιατρών, στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ).

Οι θέσεις κατανέμονται με ΚΥΑ

Με άλλη τροπολογία, που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, προκηρύσσονται θέσεις επιμελητών Α' και επιμελητών Β' του κλάδου ιατρών ΕΣΥ του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα: Από τις 111 θέσεις επιμελητών Β' που έχουν συσταθεί με ΚΥΑ, οι τέσσερις θέσεις προκηρύσσονται για τις ειδικότητες αναισθησιολογίας ή παθολογίας ή καρδιολογίας ή χειρουργικής ή γενικής ιατρικής ή πνευμολογίας ή φυματολογίας.

Από τις 56 θέσεις Επιμελητών Α' του κλάδου ιατρών ΕΣΥ του ΕΚΑΒ, που έχουν συσταθεί με ΚΥΑ, οι δύο θέσεις προκηρύσσονται για την ειδικότητα παιδιατρικής, με εξιδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείως Νεογνών (ΜΕΝΝ) για τις ανάγκες Κινητής Μονάδας Νεογνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ