Capucine: Καλλονή Γαλλίδα ηθοποιός, ψηλή, μοιραία και μανιοκαταθλιπτική - Έζησε με τις γάτες της κι έγραψε τέλος πέφτοντας από τον 8ο όροφο (Φωτό)

Η γνωριμία της με την Όντρεϊ Χέπμπορν και την Μπριζίτ Μπαρντό.

Γεννήθηκε ως Germaine Lefebvre στo Saint Raphael της Νότιας Γαλλίας το 1928, και όταν μπήκε στην εφηβεία, έφυγε για το Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, οι ευκαιρίες ήταν πολλές και δεν άργησε να μπει στα μεγάλα σαλόνια της μόδας ως μοντέλο.

Το 1945, σε ηλικία 17 χρόνων, το καθαρό της πρόσωπο με τα μεγάλα γκριζοπράσινα μάτια κέντρισε το ενδιαφέρον ενός φωτογράφου, ο οποίος τη σύστησε στους κατάλληλους ανθρώπους και ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο.

Με το ψευδώνυμο «Capucine», που είναι η γαλλική ονομασία του φυτού «νεροκάρδαμο», έπιασε δουλειά στους οίκους Givenchy και Christian Dior.

Άλλαξε το όνομα της και συνάντησε την Όντρεϊ Χέπμπορν με την οποία έγιναν κολλητές φίλες 

Tην ίδια εποχή μοιράστηκε μια καμπίνα, ως μοντέλο κρουαζιερόπλοιου το 1952, με μια έφηβη χορεύτρια σε nightclub, που λεγόταν Μπριζίτ Μπαρντό.

Η Capucine δεν θεωρήθηκε ποτέ μεγάλη ηθοποιός -ο συμπρωταγωνιστής της Λόρενς Χάρβεϊ μάλιστα το πήγε λίγο πιο μακριά αποκαλώντας της «φρικτή» - είχε όμως μια ενδιαφέρουσα αίσθηση για τη κωμωδία.

Αρχές της δεκαετίας του '60 με την εμφάνισή της στην πρώτη ταινία του «Ροζ Πάνθηρα» δίπλα στον Peter Sellers εντυπωσίασε ενω έμειναν στην ιστορία της μόδας τα τυρμπάν της.

Η Capucine, ένα από τα διασημότερα μοντέλα της δεκαετίας του '50, είχε καταφέρει να μεταπηδήσει με επιτυχία στον κινηματογράφο, και εκτός από το «Ροζ Πάνθηρα» θα έπαιζε σε ταινίες όπως το «What's New Pussycat», με τον Woody Allen, και το «North to Alaska» με τον John Wayne, κρατώντας συνήθως το ρόλο της μοιραίας όμορφης γυναίκας.

Aμφιφυλόφιλη; Όταν ο Mποζ Χάντλάιχ πήρε συνέντευξη από την Capucine για το βιβλίο του «Hollywood Lesbian», αυτή του είπε: «Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι είτε 100% ετεροφυλόφιλοι είτε 100% ομοφυλόφιλοι. Είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό όμως. Κοιτάξτε την αρχαία Ελλάδα». 

Η Capucine παντρεύτηκε μία φορά με έναν Γάλλο ηθοποιό το 1949 αλλά ο γάμος της κράτησε μόνο 8 μήνες. Αν και κατά καιρούς είχε σχέσεις, δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ.

Ένας από τους δεσμούς της ήταν με τον ηθοποιό Ουίλιαμ Χόλντεν με τον οποίο είχε σχέση επί δύο χρόνια αν και εκείνος ήταν παντρεμένος .... εμειναν φίλοι ως το τέλος του το 1981.

Τον Μάρτιο του 1990, η Capucine βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της στη Λοζάνη -για τη θέα του οποίου ήταν τόσο περήφανη-, στον 8ο όροφο μιας πολυκατοικίας, και πήδηξε στο κενό.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ