Προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα όνειρά σου; Τα υπέρ και τα κατά

Τα όνειρα μπορεί να μοιάζουν τόσο αληθινά που μερικές φορές τα μπερδεύεις με την πραγματικότητα.

Σε πολλούς από εμάς έχει τύχει να επηρεαστούμε τόσο πολύ από ένα όνειρο ή έναν εφιάλτη που προσπαθούμε να καταλάβουμε αν κοιμόμασταν ή όλα αυτά συνέβησαν στα αλήθεια. Κάπως έτσι, μπαίνουμε συχνά στη διαδικασία να ερμηνεύσουμε τα όνειρά μας σε μία προσπάθεια να καταλάβουμε το παρόν ή να προβλέψουμε το μέλλον.

Ποια είναι όμως τα υπέρ και τα κατά της διαδικασίας;

Υπέρ: Μία ματιά στο μυαλό σου

Οι άνθρωποι είναι σύνθετα πλάσματα και το μυαλό μας είναι το πιο δύσκολο παζλ. Πολλές φορές τα όνειρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκλειδώσεις τα μυστικά που κρύβεις από τον εαυτό σου ή μία στιγμή διαύγειας και διαίσθησης. Δίνοντας σημασία στα όνειρά σου μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου πάνω σε συγκεκριμένα θέματα ή επιθυμίες.

Υπέρ: Κατανοείς άλλες κουλτούρες

Οι ερμηνείες των ονείρων διαφέρουν ανά τον κόσμο και αυτή η διαδικασία μπορεί να σε «ξεκλειδώσει». Η αναζήτηση και οι συμβολισμοί θα σε οδηγήσουν στο να γνωρίσεις και να κατανοήσεις διαφορετικές κουλτούρες, που πολλές φορές μπορεί να έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς, τα όνειρα, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Υπέρ: Δίνουν λύσεις

Σου έχει τύχει να ξυπνήσεις μετά από ένα όνειρο και να σκεφτείς: «Τώρα ξέρω τι πρέπει να κάνω». Τα όνειρα μπορεί να δώσουν πραγματικές λύσεις, ακόμα κι αν αυτές δεν είναι τόσο προφανείς με την πρώτη ματιά.

Κατά: Σκέφτεσαι υπερβολικά ένα πιθανό σενάριο

Μπορεί να δεις ξαφνικά έναν παλιό σου σύντροφο να εξομολογείται τον έρωτά του για σένα, έναν πεθαμένο να εμφανίζεται ή ένα αγαπημένο πρόσωπο να εξαφανίζεται. Αυτά τα ατυχή γεγονότα είναι όνειρα, αλλά αν τα αφήσεις, θα γίνουν εμμονές και θα σε στοιχειώσουν.

Κατά: Θλίψη

Τόσο τα όνειρα όσο και οι εφιάλτες μπορούν να μας προκαλέσουν θλίψη αν επιτρέψουμε να λάβουν αληθινές διαστάσεις. Ίσως πιστεύεις ότι η πραγματική σου ζωή δεν είναι τόσο ρομαντική όσο αυτή στα όνειρά σου ή ότι ένας εφιάλτης δεν απέχει από την πραγματικότητα. Αν αναλύεις υπερβολικά ό,τι βλέπεις στον ύπνο σου, θα οδηγηθείς στη θλίψη και δεν θα ζεις την αληθινή ζωή σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ