Συνεχίζει την πορεία του ο Ζορμπάς - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια -Τρεις αγνοούμενοι (φώτο)

«Ζούμε μια κόλαση»

Συνεχίζεται η επέλαση του κυκλώνα "Ζορμπά" στη χώρα μας. Επειτα από τα τεράστια προβλήματα και τις καταστροφές που προκάλεσε στην Πελοπόννησο, ο μεσογειακός κυκλώνας συνεχίζει την πορεία του. 

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα η Εύβοια, που βρέθηκε στο "κέντρο του κυκλώνα". Τρεις άνθρωποι αγνοούνται  ενώ οι δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου, όπως και ο δήμος Λοκρών στη Φθιώτιδα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη

Αυτή τη στιγμή αγνοείται ένα ζευγάρι, 67 ο άνδρας και 58 ετών η γυναίκα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στο Μαντούδι. Επίσης, αγνοείται ένας 27χρονος, στην ίδια περιοχή.

Ο νεαρός άνδρας επέβαινε σε όχημα μαζί με την 24χρονη σύντροφό του, όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο. Η κοπέλα κατάφερε να πιαστεί σε κορμό δέντρου, όπου έμεινε για ώρες, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τον 27χρονο.

Στο Μαντούδι, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, αλλά και το τοπικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής. Ανθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους, για να προστατευτούν. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου διεκόπη, ενώ οι χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα και στο Προκόπι.

Στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης πλημμύρισαν καταστήματα, ενώ στη συνέχεια η κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα τον Θεολόγο και τη Μαλεσίνα.

«Ζούμε μια κόλαση»

«Για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση", Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες. Πήραμε απόφαση να κηρύξουμε αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε. Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες" υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης στο ΑΠΕ.

Εξάλλου έγινε γνωστό ότι νωρίς το πρωί είχε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος και ζήτησε να πληροφορηθεί τι ακριβώς συμβαίνει στις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

"Ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα. Έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα και έχουν παρασύρει ότι ήταν μπροστά τους. Από χθες το βράδυ προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους και περιουσίες» υπογραμμίζει ο δήμαρχος των Λοκρών Νίκος Λιόλιος που περιγράφει ως ιδιαίτερα εφιαλτικές τις εικόνες στην περιοχή του Θεολόγου. "Έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια έχουν χαθεί περιουσίες και σε κάποιες περιπτώσεις το νερό έφτασε και τα 4 μέτρα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λιόλιος ωστόσο όμως υπογραμμίζει με έμφαση πως «Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε αγνοούμενους ή ανθρώπινα θύματα. Αν δεν είχαμε κόψει έγκαιρα τη συγκοινωνία από τη Μαλεσίνα προς το Θεολόγο θα θρηνούσαμε θύματα σήμερα και θα μιλούσαμε για νέα Μάντρα» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λιόλιο

«Πνίγηκε» και ο Θεολόγος - Σοβαρά προβλήματα από τον Ζορμπά

Θύμα του Ζορμπά σήμερα είναι και ο Θεολόγος του δήμου Λοκρών, καθώς μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και οι πυροσβέστες δεν προλάβαιναν να κάνουν αντλήσεις. Σε απόγνωση οι κάτοικοι, ζητούσαν βοήθεια: «Τέτοια κατάσταση δεν έχουμε ζήσει ξανά» έλεγαν βλέποντας και τα αυτοκίνητά τους σκεπασμένα από νερό. Σε μία περίπτωση μάλιστα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν μία γυναίκα με το παιδί της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έσβησε μέσα στο νερό. Ευτυχώς οι πυροσβέστες επενέβησαν άμεσα. 

Στον Θεολόγο «το φαινόμενο είναι έντονο και ουσιαστικά η θάλασσα έχει γίνει ένα με τον οικισμό» σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα, που όπως σημειώνει «ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και την πολιτικής προστασίας υπάρχουν στην περιοχή για να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ