Στις κάλπες με το γιο του Ντούσκο ο Ζόραν Ζάεφ - Σίγουρος για το αποτέλεσμα και για μεγάλη συμμετοχή (φώτο)

Είναι αισιόδοξος παρά το χαμηλό μέχρι τώρα ποσοστό συμμετοχής-  Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει και να πάρει αυτή τη σοβαρή απόφαση γφια τις μελλοντικές γενιές»

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, για να αποφασίσουν σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Εξαίρεση δεν αποτελεί φυσικά ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο ευδιάθετος και σίγουρος για το αποτέλεσμα μαζί με τον γιο του  Ντούσκο, Το "κλειδί" στο σημερινό δημοψήφισμα είναι η συμμετοχή. 

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συμμετοχή στο δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις τέσσερις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 8,12%. 

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα άνοιξαν στις 7:00 τοπική ώρα (8:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ανησυχεί τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας κάλεσε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στις κάλπες και δήλωσε σίγουρος για μία ισχυρή συμμετοχή, που θα αποδείξει ότι οι πολίτες είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Αποφασίζουμε το μέλλον της χώρας μας. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει και να πάρει αυτή τη σοβαρή απόφαση γφια τις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ακόμη ο Ζάεφ από τη πόλη Στρούμιτσα, σύμφωνα με το Associated Press.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ