Έτσι αποχαιρέτησαν τον Σαρλ Αζναβούρ Γιούνκερ, Μακρόν, Μπαρντό

Βαθιά θλίψη σε όλο τον κόσμο!

Στα 94 του έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ερμηνευτής Σαρλ Αζναβούρ σκορπίζοντας θλίψη στον κόσμο των τεχνών αλλά και της πολιτικής.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Γάλλου "Φραν Σινάτρα" σημειώνοντας πως σήμερα η Ευρώπη έχασε μια από τις ωραιότερες φωνές της.

"Ενέπνευσε μιαν ολόκληρη γενιά, δίνοντας μιαν υπέροχη εικόνα της Γαλλίας, χώρας φιλόξενης με διεθνή πολιτιστική ακτινοβολία. Εδώ και δεκαετίες, και μέχρι την τελευταία του πνοή, αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης, ο πολυτάλαντος τραγουδιστής-συνθέτης και ηθοποιός, πλούτισε τη ζωή μας προς μεγάλη μας τέρψη.

Δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τίποτα από το τεράστιο ταλέντο εκείνου που χάρισε στους Ευρωπαίους τόσες συγκινήσεις. Σήμερα, η Ευρώπη έχασε μια από τις ωραιότερες φωνές της" έγραψε ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον Σαρλ Αζναβούρ, διαβεβαιώνοντας ότι "τα αριστουργήματά του, το ηχόχρωμά του, η μοναδική ακτινοβολία του, θα παραμείνουν για πολύ καιρό ζωντανά.

Βαθύτατα Γάλλος, δεμένος άρρηκτα με τις αρμενικές ρίζες του, αναγνωρισμένος σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Σαρλ Αζναβούρ συντρόφευσε τις χαρές και τις λύπες τριών γενεών" έγραψε στο Twitter ο Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν μεγάλος θαυμαστής του "ιερού τέρατος" του γαλλικού τραγουδιού και τον είχε προσκαλέσει να τον συνοδεύσει στην επίσκεψή του στην Αρμενία, την επόμενη εβδομάδα (10-11 Οκτωβρίου), όπου μάλιστα ο Αζναβούρ επρόκειτο να τραγουδήσει, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου της γαλλοφωνίας.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν χαρακτήρισε "τεράστια απώλεια για ολόκληρο τον κόσμο" τον θάνατο του 94χρονου Αζναβούρ, τον οποίο χαρακτήρισε "εκπληκτικό τέκνο του αρμενικού λαού".

"Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας άνθρωπος που δημιούργησε μια ολόκληρη εποχή, που δημιούργησε μια ιστορία, τον έρωτα, που υπηρέτησε τον λαό, ένας άνθρωπος που επί 80 χρόνια ξυπνούσε και ζέσταινε τις καρδιές δεκάδων, εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν βρίσκεται πια μαζί μας" τόνισε ο Πασινιάν, κάνοντας λόγο για "παγκόσμια απώλεια".

Η Μπριζίτ Μπαρντό αποχαιρέτισε επίσης τον φίλο της, τον οποίο χαρακτήρισε "Πρώτο των πρεσβευτών του ταλέντου".

"Ήταν ο δικός μας αθάνατος Πρώτος. Ο δικός μας Πρώτος των ποιητών. Ο δικός μας Πρώτος του γαλλικού τραγουδιού. Ο δικός μας Πρώτος των πρεσβευτών του ταλέντου στον κόσμο. Θα παραμείνει ο δικός μας Αζναβούρ για πάντα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ