Χρήστος Μεγάλου: «Υπάρχει ευελιξία χρόνου έως τα τέλη του έτους για την έκδοση ομολόγου από την Τράπεζα Πειραιώς»

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Project Future».

Με την εκτόνωση των πιέσεων στις αγορές, που προκαλεί κυρίως η κρίση στην Ιταλία, συνέδεσε τις κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Χρήστος Μεγάλου. Σε δηλώσεις του χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης για το νέο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας «Project Future» ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι «υπάρχει ακόμη σχετική ευελιξία έως τα τέλη του χρόνου».

Η προθεσμία για την έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ (Tier II), που θα ενισχύσει κεφαλαιακά την τράπεζα, έχει τεθεί από τον SSM, αλλά η αναταραχή στις αγορές ομολόγων και το sell off των τραπεζικών μετοχών στο ελληνικό Χρηματιστήριο έχει αναστείλει, προς το παρόν, τους σχεδιασμούς του ομίλου. Η διοίκηση της τράπεζας είναι σε συνεννόηση με τον SSM για τη μετάθεση της ημερομηνίας πρόσβασης στις αγορές, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει σχετική απόφαση. Ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι η τράπεζα είναι σε συνεχή διάλογο με την επενδυτική κοινότητα, ενημερώνοντάς την για τις κινήσεις που δρομολογεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της τράπεζας είναι η μείωση των κόκκινων δανείων και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ομίλου για το προσεχές διάστημα. Μεταξύ αυτών, είναι δύο τιτλοποιήσεις χαρτοφυλακίων και η πώληση δύο νέων πακέτων κόκκινων δανείων Το πακέτο «Iris» περιλαμβάνει καταναλωτικά δάνεια και δάνεια μικρών επιχειρήσεων χωρίς εξασφαλίσεις, ενώ το πακέτο «Nemo» περιλαμβάνει ναυτιλιακά δάνεια. Ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι, παράλληλα με τις προσπάθειες των τραπεζών, πρέπει να βοηθήσει και το μακροοικονομικό περιβάλλον. Η επαλήθευση των προσδοκιών για ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το 2% από το 2019 θεωρείται καθοριστική για την ικανότητα των τραπεζών να μειώσουν τον τεράστιο όγκο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, που φθάνουν τα 88,6 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας, η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε χθες το «Project Future», ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και να συμβάλει στην εξειδίκευση νέων πτυχιούχων σε τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Οπως δήλωσε ο κ. Μεγάλου, «μέσω του "Project Future" επιχειρούμε να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί, ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας που τους ταιριάζει και ταυτόχρονα δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο». Το «Project Future» υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneratιοn Academy, την Google, το Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του ομίλου Πειραιώς. Μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε 1.200 νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς customer experience, digital marketing και java. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ