Καθαρίστε το δέρμα με λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα - Πώς θα φτιάξετε το δικό σας σπιτικό scrub

Χρειάζετε υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς των προϊόντων φροντίδας του δέρματος του εμπορίου που υπόσχονται ότι προσφέρουν «άψογο δέρμα», ότι «εξαφανίζουν την ακμή», ότι προσφέρουν «φυσική ομορφιά» και τα αγοράζουμε για να το δοκιμάσουμε και οι ίδιοι μας.

Εξετάζοντας τα συστατικά ενός καθαριστικού προσώπου συναντάμε πολλά άγνωστα συστατικά. Τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι όροι; Ακόμα κι αν ζητήσετε κάποιον με γνώσεις σχετικά με το θέμα, δε θα λάβετε σωστή απάντηση, καθώς πολλές από τις λέξεις είναι άγνωστες.

Ποιος μπορεί να πει τι ακριβώς κάνουν αυτά τα προϊόντα στο πρόσωπό σας;

Scrub εμπορίου εναντίον σπιτικών scrub προσώπου

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέρματος σας, εκτός από τα ανθυγιεινά συστατικά, πολλά προϊόντα διατίθενται στην αγορά χωρίς ορθή διεξαγωγή των δοκιμών:

«Υπάρχουν εμπορικά μυστικά της βιομηχανίας και των σκευασμάτων που για βιομηχανικούς λόγους φυλάσσονται από τον καταναλωτή», λέει η Elizabeth Sword, εκτελεστικός διευθυντής της Περιβαλλοντικής Συμμαχία Υγείας. «Αυτό εμποδίζει τον καταναλωτή να λαμβάνει πλήρως ενημερωμένες αποφάσεις».

Υπάρχει ένας τρόπος να προστατέψετε τον εαυτό σας από αυτούς τους κινδύνους για την υγεία και να εξαλείψετε ταυτόχρονα τις δερματικές ατέλειες φτιάχνοντας το δικό σας scrub προσώπου!

Λάδι καρύδας για τη φροντίδα του δέρματος

Οι αντιμικροβιακές και ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας το καθιστούν -σύμφωνα με το naturalsoul.gr- την τέλεια λύση για τον καθαρισμό του προσώπου, καθώς σκοτώσει τα βακτήρια που δημιουργούν σπυράκια. Το λάδι καρύδας ενυδατώνει το δέρμα και δεν θα το κάνει να αισθάνεται σαν γυαλόχαρτο όπως κάνουν πολλά άλλα προϊόντα. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έτσι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα του εκζέματος, της ψωρίασης και άλλων δερματικών παθήσεων.

Σόδα για το δέρμα

Γνωρίζουμε τη μαγειρική σόδα ως διογκωτικό παράγοντα τροφίμων, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό απολεπιστικό προσώπου, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων. Το δέρμα σας θα αποκτήσει μια μαλακή υφή αφού το τρίψετε το πρόσωπό σας με μαγειρική σόδα. Επιπλέον, αυτό το καθαριστικό προσώπου είναι μια καλή επιλογή για εκείνους που καίγονται εύκολα  από τον ήλιο, καθώς έχει  καταπραϋντικές ιδιότητες. Χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα; Είναι φθηνή!

Σπιτικό Scrub προσώπου με λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα

Χρησιμοποιώντας αυτό το σπιτικό απολεπιστικό πρόσωπο σας θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε το δέρμα σας. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι πιθανότατα έχετε αυτά τα υλικά στην κουζίνα σας ήδη. Απλά δεν συνειδητοποιήσατε ακομά πόσο ευεργετικά είναι για το δέρμα σας!

Συστατικά:

  • 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

Πώς να καθαρίσετε και να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας:

Εάν το λάδι καρύδας σας είναι υγρό, θα είναι ευκολότερο να το χρησιμοποιήσετε. Απλά ανακατέψτε τα δύο συστατικά μέχρι να συνδυαστούν τελείως και η υφή είναι λίγο αμμώδης. Τοποθετήστε το σε ένα ρηχό βάζο για εύκολη πρόσβαση. Τρίψτε το πρόσωπό σας ως συνήθως και αισθανθείτε την τεράστια διαφορά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ