Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στην Τουρκία - Το πανανθρώπινο μήνυμα για έναν ασφαλή και ειρηνικό κόσμο (φώτο-βίντεο)

"Η ανρωπότητα οφείλει να κινητοποιηθεί και να δράσει αποφασιστικά ώστε να μπει ένα τέλος στις τραγωδίες που συμβαίνουν σήμερα στα έθνη", 

Στην Τουρκία βρέθηκε η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας για τις εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ TRT του 2018. Στην ομιλία που εκφώνησε την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη, η βασίλισσα Ράνια  κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να επιμείνει στον αγώνα της για την επίτευξη ειρήνης, δικαιοσύνης και ασφάλειας, προτρέποντας τα έθνη να «αντιμετωπίσουν τις σκληρότερες πραγματικότητες του κόσμου μας χωρίς να χάσουν τη "θέα" των ιδανικών μας».

Στην ομιλία της η πιο δημοφιλής βασίλισσα του κόσμου  τόνισε επίσης τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα αποκομίσει  η ανθρωπότητα, από έναν κόσμο ασφαλέστερο και πιο περιεκτικό. «Οι τίτλοι μπορεί να μας οδηγήσουν να πιστέψουμε ότι ο κόσμος σταδιακά γίνεται λιγότερο ασφαλής - αλλά οι τάσεις δείχνουν ότι πρέπει να ενεργήσουμε  διαφορετικά», εξήγησε.

Στο φόρουμ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμίν Ερντογάν.

Στις παρατηρήσεις της, η βασίλισσα τόνισε τη μεγάλη ιστορία συνεργασίας της Ιορδανίας με την  Τουρκία και την κοινή δέσμευσή τους προς τους πρόσφυγες που φιλοξενούν στα σύνορά τους.

 

 

Επίσης αναφέρθηκε στο θάνατο του μικρού Σύριου Alan Kurdi, το 2015 τονίζοντας ότι  έγινε σύμβολο των αγώνων περισσότερων από 5,5 εκατομμυρίων προσφύγων όταν η φωτογραφία με το άψυχο σώμα του στην ακτή έκανε το γύρο του κόσμου.Σημειώνοντας ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι από τότε έχουν πνιγεί προσπαθώντας να κάνουν το ίδιο επικίνδυνο ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο, η βασίλισσα τόνισε ότι τα νέα της ανθρώπινης δυστυχίας έχουν πλέον γίνει αναπόφευκτα.

Μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα τόνισε ότι η ανθρωπότητα τείνει να χάσει την ευαισθησία της, κάτι που πρέπει με κάθε τρόπο να το αποφύγει: "Μας συγκινεί η δραματική εικόνα ενός ανθρώπου, αλλά στεκόμαστε αδιαφόροι μπροστά στην τραγωδία χιλιάδων ανθρώπων" είπε., Αυτό το απέδωσε στο "ψυχικό μούδιασμα" που προκαλούν οι επαναλαμβανόμενες τραγικές ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 

 

"Η ανρωπότητα οφείλει να κινητοποιηθεί και να δράσει αποφασιστικά ώστε να μπει ένα τέλος στις τραγωδίες που συμβαίνουν σήμερα στα έθνη", τόνισε η βασίλισσα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ