13 μωρά γεννήθηκαν χωρίς χέρια στη Γαλλία - Τι συμβαίνει με τα φυτοφάρμακα στην περιοχή

Ζουν σε πολύ αγροτικές περιοχές.

Γάλλοι γιατροί παραδέχθηκαν ότι δεν μπορούν να λύσουν το μυστήριο με τις αλλεπάλληλες γεννήσεις παιδιών χωρίς παλάμες ή και ολόκληρα χέρια.

Ωστόσο η Remera, ένας ερευνητικός οργανισμός, το χαρακτήρισε σκάνδαλο, αφού η αλληλουχία 13 τυχαίων γεννήσεων παιδιών χωρίς χέρια, είναι μαθηματικώς απειροελάχιστη.

Το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε πρώτη φορά κοντά στο χωριό Ντριγιάμ στην ανατολική Γαλλία, όπου 7 μωρά γεννήθηκαν χωρίς χέρια, μεταξύ του 2009 και του 2014.

Αρχικά, οι υγειονομικές υπηρεσίες είχαν αποδώσει τις γεννήσεις αυτές σε καθαρή τύχη, σύμφωνα με τον Guardian.

Όμως οι επιστήμονες των γαλλικών αρχών που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση, δεν κατάφεραν να βρουν κάποιον κοινό στοιχείο ή συνθήκη πίσω από τις παρόμοιες υποθέσεις. παραδέχτηκαν ότι βρέθηκαν μπροστά σε αδιέξοδο και ανακοίνωσαν ότι σταματούν την έρευνα.  

Η Εμανουέλ Αμάρ, επιδημιολόγος και διευθύντρια του Remera που ερευνά τις βρεφικές ανωμαλίες είπε πως τα συμπεράσματα της ομάδας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν με παραμορφώσεις στην περιοχή είναι 58 φορές υψηλότερη από το φυσιολογικό. «Είναι σαν να λέμε στις οικογένειες ότι ήταν απλώς ”κακή τύχη” και πρέπει να ζήσουν με τα αναπάντητα ερωτήματα».  

Η Remera διεξήγαγε τη δική της έρευνα για την υπόθεση. Μίλησε με μητέρες για να δουν εάν υπάρχει κάτι κοινό. Ήδη έχουν αποκλείσει γενετικούς παράγοντες, όπως επίσης χρήση φαρμάκων, αλκοόλ, ή κάποιου φαγητού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. «Το μόνο που έχουν κοινό αυτές οι μητέρες είναι ότι ζουν σε πολύ αγροτικές περιοχές».

Συνδέουν δε τις παραμορφώσεις με κάτι στον τρόπο ζωής σε αυτές τις αγροτικές περιοχές μετά από γεννήσεις και ζώων, όπως μοσχάρια, χωρίς ουρές ή πλευρά στο Σαλαμόντ, ένα άλλο χωριό στο Εν, στις ίδιες περιόδους που καταγράφηκαν οι γεννήσεις των παιδιών χωρίς χέρια.  

«Εκτιμάται ότι έχει να κάνει κάτι με τη γεωργία», λέει η Αμάρ, χαρακτηρίζοντας ζωτικής σημασίας την ανάγκη οι γαλλικές αρχές να διεξάγουν μια ολοκληρωμένη έρευνα. Όπως είπε, η Remera αντιμετωπίζει περικοπές στη χρηματοδότηση και δεν μπορεί να συνεχίζει μόνη της έρευνα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ