Good news: Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Βίντεο)

Δείτε την απονομή και τις δηλώσεις τους.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας, το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες και το τέταρτο για την ελληνική κωπηλασία στον θεσμό -κάνοντας το 3 στα 3- κατέκτησε η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου των Χριστίνας Μπούρμπου και Μαρίας Κυρίδου στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πρωταθλήτριες Ευρώπης, που έκαναν ακόμα μια υπέρβαση μετά το καλοκαίρι, θα ανέβουν στο Ολυμπιακό βάθρο ύστερα από μια συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στη γραμμή του τερματισμού.

Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κέρδισαν το χρυσό τερματίζοντας σε χρόνο 1:40.00 αφήνοντας για μόλις 9 εκατοστά πίσω το πλήρωμα της Τσεχίας που τερμάτισε σε 1:40.09 και 29 της Ρουμανίας που τερμάτισε σε 1:40.29 ενώ 4η ήταν η Κίνα, με χρόνο 1:45.85.

Μετά το ιστορικό χρυσό μετάλλιο των Μπούρμπου-Κυρίδου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελληνική κωπηλασία ξεφεύγει ακόμη περισσότερο ανάμεσα στα άλλα αθλήματα στον θεσμό και φτάνει τα 4 (ένα χρυσό, δυο ασημένια, ένα χάλκινο).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ