Βασιλικός γάμος Ευγενίας - Οι καλύτερες φώτο: Το νυφικό, τα φουστάνια Κέιτ - Μέγκαν & οι celebrities καλεσμένοι

Η 28χρονη πριγκίπισσα Ευγενία, η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ II, παντρεύτηκε σήμερα τον 32χρονο Τζακ Μπρούκσμπανκ, στο Ουίνσδορ, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή λίγους μόλις μήνες μετά τον γάμο του ξαδέλφου της πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Πλήθος πολιτών ήταν συγκεντρωμένο στους παρακείμενους δρόμους για να δουν την πριγκίπισσα Ευγενία, έννατη στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, να προσέρχεται με την άμαξα.

Η Ευγενία είναι η μικρότερη κόρη του πρίγκιπα Άντριου, του τρίτου παιδιού της βασίλισσας, με την πρώην σύζυγό του, την δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον.

Στον γάμο είχαν προσκληθεί με κλήρωση 1.200 «κοινοί θνητοί», οι οποίοι άκουσαν σε απευθείας μετάδοση την τελετή μέσα στους χώρους του Κάστρου, ενώ χιλιάδες άνθρωποι την παρακολούθησαν από τον εξωτερικό χώρο.


Από την τελετή απουσίασε ωστόσο η Καμίλα, η δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγος του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Καρόλου, καθώς «υποχρεώσεις» την κράτησαν στη Σκωτία.

Η πριγκίπισσα Ευγενία επέλεξε μια παραδοσιακή τελετή με τον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι, οποίος ερμήνευσε δύο κομμάτια, καθώς και την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα, σε αντίθεση με τον ξάδελφό της Χάρι, ο οποίος προτίμησε έναν επίσκοπο της αμερικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας να εκφωνήσει κήρυγμα και χορωδία που έψαλλε γκόσπελ ύμνους.

Κουμπάρα ήταν η αδελφή της Ευγενίας, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, η οποία διάβασε ένα απόσπασμα από τον «Μεγάλο Γκάτσμπι». Από την πλευρά του γαμπρού κουμπάρος ήταν ο αδελφός του, ο Τόμας.

Το νυφικό της Ευγενίας σχεδίασαν οι Πίτερ Πιλότο και Κρίστοφερ Ντε Βος, οι οποίοι ίδρυσαν τον βρετανικό οίκο μόδας «Πίτερ Πιλότο». Ήταν σκοπίμως σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφήνει ελεύθερη την πλάτη για να φαίνονται τα σημάδια από μια χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στα 12 της χρόνια το 2002 για να διορθώσει το πρόβλημα που είχε με την σκολίωση.

Η πριγκίπισσα Ευγενία φόραγε στα μαλλιά της μία τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ με διαμάντια και σμαράγδια έργο του 1919 του οίκου Bousheron και ασορτί σκουλαρίκια, ενώ οι νυφικές γόβες ήταν peep-toe από σατέν με την υπογραφή της Charlotte Olympia.

Η πριγκίπισσα Ευγενία παντρεύτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, τον Τζακ Μπροοκσμπανκ στο Γουίνσδορ, σε μια τελετή με 850 καλεσμένους και πολύ...αέρα.

Οι καλεσμένοι άρχισαν να καταφτάνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνσδορ, περίπου μια ώρα πριν τη νύφη, την οποία συνόδευε ο πατέρας της, πρίγκιπας Άντριου, Δούκας του Γιορκ.

Ανάμεσα στους καλεσμένους, βρέθηκαν και οι: Ναόμι Κάμπελ, Γκουέν Φίλντ και Ρόμπι Γουίλιαμς, των οποίων η κόρη ήταν ένα από τα παρανυμφάκια, Νικ και Χόλι Κάντι, Ντέμι Μουρ, Κάρα Ντελεβίν και Λιβ Τάιλερ. 

Ένα φούξια φόρεμα επέλεξε να φορέσει η Κέιτ Μίντλετον στο γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας, επισκιάζοντας την Μέγκαν Μαρκλ που ντύθηκε πιο συντηρητικά.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ φόρεσε ένα εκπληκτικό και τολμηρό, όσον αφορά στο χρώμα, φόρεμα του οίκου Alexander McQueen και καπέλο Philip Treacy για την περίσταση, ασορτί βελούδινες γόβες και τσαντάκι. 

Ενώ, η Μέγκαν Μαρκλ ντυμένη ξανά από τον οίκο Givenchy, ο οποίος είχε φτιάξει και το νυφικό της, επέλεξε μια κλασική δημιουργία με μαντό και φόρεμα σε navy blue του γαλλικού οίκου μόδας με ασορτί καπέλο. 

Ιδού μερικές εικόνες όπως μας τις παρουσιάζει η Daily Mail:

 

Διαβάστε επίσης:

Γάμος Πριγκίπισσας Ευγενίας: Τι φόρεσαν τα παρανυφάκια George & Charlotte - Η floral ζώνη και στων δυο, τα outfits - Φώτο

Γάμος Ευγενίας: Ετοιμόγεννη η Πίπα Μίντλετον που είχε συνεπάρει τα πλήθη στον γάμο της πριγκίπισσας αδελφής της (Φώτο&Βίντεο)

Γάμος Ευγενίας: Μήπως το παρακάνει με τα σκούρα η Μέγκαν Μαρκλ σε σκούρο μπλε (Φωτό & Βίντεο)

Εντυπωσιακή με φούκια η Κέιτ Μίντλετον στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας (Φωτό & Βίντεο)

Βασιλικός γάμος: Η Πριγκίπισσα Ευγενία παντρεύτηκε τον αγαπημένο της - Τιάρα με σμαράγδια & νυφικό δια χειρός Pilotto (Φωτό & Βίντεο

Γάμος Πριγκίπισσας Ευγενίας: Δείτε LIVE την άφιξη των υψηλών καλεσμένων στο Κάστρο του Ουίνδσορ (Φωτό & Βίντεο)

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ