H απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που γεννήθηκε νάνος και πέθανε... γίγαντας!

Πέθανε σε ηλικία 51 ετών, με ύψος πάνω από 2 μέτρα και 30 εκατοστά. 

Γεννημένος το 1899 στο Γκρατς της Αυστρίας-Ουγγαρίας, ο Adam Rainer είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία που έχει καταγραφεί ως νάνος και γίγαντας μαζί.  Πιστεύεται ότι είχε μεγαλακρία. Από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση, ο Rainer ήταν πάντα κοντός. Αλλά στα 21 άρχισε μια τεράστια ανάπτυξη που τον έκανε πάνω από δύο μέτρα μόλις 10 χρόνια αργότερα. 

Σε ηλικία 18 ετών, ο Rainer ήταν περίπου 1 μέτρο και 30 εκατοστά, που τον χαρακτήριζε ως νάνο.  Σε αυτήν την ηλικία  προσπάθησε να γίνει μέλος του στρατού, αλλά απορρίφθηκε επειδή ήταν πολύ μικρός και αδύναμος .Ξανά προσπάθησε στρατό σε ηλικία 19 ετών, αφού είχε ψηλώσει ελάχιστα. Παρόλα αυτά ο στρατός τον απέρριψε ξανά. Όταν ο Rainer ήταν 21 ετών, ξεκίνησε μια δραματική ανάπτυξη. Μέχρι την ηλικία των 32 ετών ήταν πάνω από δύο μέτρα. 

Καθώς ο Rainer μεγάλωσε, η υγεία του άρχισε να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, όταν ο Rainer πλησίαζε την ηλικία των 30 ετών, έχασε την όρεξή του, ανέπτυξε καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και άρχισε να δυσκολεύεται να περπατήσει.Έμεινε σχεδόν τυφλός στο δεξιό του μάτι, και κωφός στο αριστερό του αυτί. Οι γιατροί ανακάλυψαν έναν όγκο στην υπόφυση του, που προκάλεσε υπερπαραγωγή αυξητικής ορμόνης. 

Αυτή η κατάσταση ονομάζεται μεγαλακρία. Ο Rainer ανέπτυξε ορισμένα τυπικά συμπτώματα, όπως τα χέρια και τα πόδια, το προεξέχον μέτωπο και τη γνάθο και τα δόντια που βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από το κανονικό. Το 1930, οι γιατροί απομάκρυναν τον όγκο του Rainer για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης. 

Οι γιατροί ανέφεραν ότι υπήρχε ελάχιστη πιθανότητα να πάει καλά η επέμβαση γιατί ο όγκος υπήρχε στο σώμα του για 10 ολόκληρα χρόνια.  Όταν μετρήθηκε ξανά λίγους μήνες αργότερα, το ύψος του ήταν ίδιο με την προηγούμενη μέτρηση. Αλλά αποδείχθηκε ότι η σπονδυλική του στήλη, είχε γίνει πιο καμπυλωτή, πράγμα που σήμαινε ότι ενώ το ύψος του ήταν το ίδιο, το σώμα του συνέχισε να αυξάνεται. 

 

Η υγεία του συνέχισε να επιδεινώνεται. Η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης έγινε τόσο έντονη που τον κράτησε στο κρεβάτι για το υπόλοιπο της ζωής του και έγινε δεκτός σε ίδρυμα ηλικιωμένων. 
Ο Rainer πέθανε το 1950 σε ηλικία 51 ετών. Υπάρχουν συγκρουόμενες απόψεις σχετικά με το πόσο ψηλός ήταν όταν πέθανε. Ορισμένες πηγές λένε ότι ήταν 2 μέτρα και 38 εκατοστά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ