«Μαύρη Ντάλια»: Τελικά βρέθηκε ο δολοφόνος της καλλονής μετά από 70 χρόνια - Την έκοψε στα δύο αφού της στράγγιξε το αίμα

Η φρικιαστική δολοφονία της καλλονής Ελίζαμπεθ Σορτ. 

Η Μαύρη Ντάλια είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε μετά θάνατον στην Ελίζαμπεθ Σορτ. Πρόκειται για μία Αμερικανίδα που δολοφονήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 1947. Όλα ξεκίνησαν στις 15 Ιανουαρίου του 1947. Η Μπέτι Μπέρσινγκερ είχε επισκεφτεί το πάρκο Λάιμερτ με την τρίχρονη κόρη της, όταν παρατήρησε λίγο πιο μακριά μια παρατημένη κούκλα.... 

Μέσα σε λίγα λεπτά ήρθε αντιμέτωπη με την απόλυτη φρίκη. Αυτό που τελικά νόμιζε πως ήταν κούκλα, ήταν το άψυχο σώμα μια νεαρής κοπέλας, κομμένο στη μέση. Επειδή το πτώμα της ακρωτηριάστηκε και κόπηκε στη μέση, η υπόθεσή της απασχόλησε πολύ την κοινή γνώμη και έγινε ιδιαίτερα γνωστή.

Η υπόθεση ονομάστηκε αμέσως «Μαύρη Ντάλια». Ο φρικιαστικός θάνατος της νεαρής ηθοποιού είχε σοκάρει την Αμερική ωστόσο, ακόμη και σήμερα, 70 χρόνια μετά και ύστερα από την προσαγωγή 50 υπόπτων και πολλές παράξενες θεωρίες για το τι μπορεί να συνέβη, η υπόθεση παραμένει άλυτη.

Το σώμα της ήταν κομμένο στα δύο, της είχαν βγάλει τα εντόσθια και είχαν στραγγίξει το αίμα. Το κορμί της είχε βαθιές χαρακιές, ενώ ο δολοφόνος είχε σκίσει το στόμα με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει ότι χαμογελούσε. Η Ελίζαμπεθ Σορτ,  ήταν το τρίτο από τα πέντε κορίτσια που είχαν αποκτήσει οι γονείς της και  είχε ως μοναδικό όνειρο ζωής να γίνει διάσημη.

Αφού μετακόμισε στη Σάντα Μπάρμπαρα,  εργάστηκε ως γραμματέας σε ένα στρατόπεδο και ο προϊστάμενός της τη χαρακτήρισε μετά τον θάνατό της ως «ένα από τα πιο όμορφα και πιο ντροπαλά κορίτσια που είχε γνωρίσει ποτέ».

Η κοπέλα παραιτήθηκε όταν δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από έναν λοχία και το 1943 συνελήφθη επειδή κατανάλωνε αλκοόλ με μια παρέα στρατιωτικών σε ένα εστιατόριο της Σάντα Μπάρμπαρα. Τον Δεκέμβριο του 1944, η Ελίζαμπεθ αρραβωνιάστηκε τον ταγματάρχη Ματ Γκόρντον. Ήταν η πρώτη φορά, που η πανέμορφη νεαρή ερωτεύτηκε πραγματικά, παρά τις αμέτρητες κατακτήσεις της. Όμως, ο  Γκόρντον πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, καθώς επέστρεφε στις Η.Π.Α. για να παντρευτούν. Μετά τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της, η Ελίζαμπεθ μετακόμισε στο Μαϊάμι, όπου συνέχισε να «ραγίζει» τις καρδιές των αντρών.... 

Πολλοί θεώρησαν πως πρόκειται για έγκλημα πάθους αφού η Ελίζαμπεθ ήταν ποθητή σε πολλούς άνδρες. Τους τελευταίους μήνες πριν τον θάνατό της, η Ελίζαμπεθ έκανε «έξαλλη» ζωή. Είχε παραιτηθεί απ’ τη δουλειά της και τριγυρνούσε στους δρόμους όλη μέρα, μέχρι να βρει κάπου να περάσει τη νύχτα. Έβγαινε με διαφορετικούς άντρες κάθε βράδυ, με κανέναν απ’ τους οποίους δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις. ... 

Μέχρι και σήμερα ο δολοφόνος της δεν έχει βρεθεί και η υπόθεση παραμένει άλυτη. Παρόλα αυτά πριν λίγο καιρό ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες ισχυρίζεται ότι μετά από έρευνα βρήκε ποιος είναι ο δολοφόνος της Elizabeth Short, γνωστής και ως Μαύρης Ντάλιας.

Ο λόγος για τον Steve Hodel που ισχυρίζεται ότι ο δολοφόνος της 22χρονης Short ήταν o πατέρας του, George. Ο Hodel υποστηρίζει ότι ο πατέρας του ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος υπεύθυνος γι άλλες δέκα ανεξιχνίαστες δολοφονίες νεαρών γυναικών στο Λος Άντζελες τη δεκαετία του 40.

Ο ντετέκτιβ πιστεύει ότι ο πατέρας του, George, σκότωσε την Μαύρη Ντάλια στο σπίτι τους το γνωστό Sowden House στο Χόλιγουντ. Το Νοέμβριο του 2012, ο Hodel επισκέφθηκε το πατρικό του στο Λος Άντζελες και με την βοήθεια ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου βρήκε σε τέσσερα σημεία στο υπόγειο ενδείξεις ανθρώπινου DNA. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας του, το έσκασε για την Ασία στο τέλος της δεκαετίας του 1940 αφήνοντας πίσω την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ