Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί κλασσικό Οσομπούκο: Ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά πιάτα με μοσχαρίσιο κρέας - Δοκιμάστε το!

Ξέρετε τι είναι το οσομπούκο; Είναι ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά πιάτα για μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο για αρκετές ώρες στην κατσαρόλα! 

Συστατικά
1 ½ κιλό οσομπούκο 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 στικ σέλερι
2 καρότα
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
2 γαρίφαλα
1 στικ κανέλας
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. λευκό κρασί
1 κύβο κότας
500 γρ. νερό
2 κλ. δεντρολίβανο
2 κλ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
φύλλα δεντρολίβανου
πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Δένουμε περιμετρικά τα κομμάτια από το οσομπούκο με έναν σπάγγο για να μην διαλυθούν την ώρα του μαγειρέματος.
Προσθέτουμε στο οσομπούκο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Μεταφέρουμε προσεκτικά στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά.
Κόβουμε το σέλερι και τα καρότα σε μικρά κυβάκια.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χοντρά κομμάτια.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
Βάζουμε τον κύβο, το νερό, το οσομπούκο, το δεντρολίβανο, το θυμαρι,κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, φύλλα δεντρολίβανου και πιπέρι.

 

WHO IS WHO


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ