Κάρολ Μπέικερ: Η ''Κουκλίτσα'' που έμεινε στην ιστορία με το μπέιμπι ντολ της - Κοκκίνισε η καθολική εκκλησία με την σεξουαλικότητα της πρωταγωνίστριας (Φωτό & Βίντεο)

Η ηθοποιός Carroll Baker θεωρήθηκε ως σύμβολο του σεξ την δεκαετία του 1950 - 1960. 

Γεννήθηκε το 1931 και μεγάλωσε στο Johnstown της Πενσυλβάνιας. Η Αμερικανίδα ηθοποποιός Carroll Baker άρχισε να παίζει στο Broadway το 1954, όπου επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη Elia Kazan για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία ''Η Φωνή του Πόθου'' (Πρωτότυπος τίτλος: Baby Doll), γνωστή και ως ''Η κουκλίτσα'' σε σενάριο του Tennessee Williams (1956) . 

Το έντονο σεξουαλικό ύφος της ταινίας, προκάλεσε αντιδράσεις στους κύκλους της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία τάχθηκε κατά της προβολή της κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να απαγορευτεί η ευρεία της διανομή. Παρόλα αυτά η ταινία έλαβε αναγνώριση από τους κριτικούς του κινηματογράφου, έκανε καλές εισπράξεις και προτάθηκε για πολλά βραβεία

Ο ρόλος της στην ταινία Baby Doll, ως η σεξουαλικά καταπιεσμένη νύφη την έκανε να λάβει τέσσερις υποψηφιότητες για βραβείο BAFTA και Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού, καθώς και ένα βραβείο Χρυσής Σφαίρας ως η πιο υποσχόμενη ανερχόμενη ηθοποιός. 

Η ταινία έδωσε το όνομα σε ένα νέου είδους κομπινεζόν του οποίου το σχέδιο ήταν εμπνευσμένο από εκείνο που φοράει η Μπέικερ στην αρχή της ταινίας, το γνωστό σε όλους ως μπέιμπι ντολ. Η Carroll Baker έχει γνωρίσει δημοτικότητα τόσο ως σοβαρή δραματική ηθοποιός, αλλά και ως σύμβολο του σεξ.

Το 1961, η πανέμορφη ηθοποιός εμφανίστηκε στην αμφιλεγόμενη ταινία Something Wild, σκηνοθεσία του τότε συζύγου της Jack Garfein, παίζοντας ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.  Η ίδια θέλησε να αναζητήσει την τύχη της στην Ευρώπη, όπου πέρασε 10 χρόνια πρωταγωνιστώντας σε διάφορες ταινίες όπως το Orgasmo του Umberto Lenzi (1969) και το Μαχαίρι του πάγου (1972). 

H Μπέικερ παντρεύτηκε τρεις φορές. O πρώτος της σύζυγος ήταν ο Louie Ritter τον οποίο παντρεύτηκε το 1953, αλλά ο γάμος τελείωσε μέσα σε ένα χρόνο. Η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι ο Ritter την είχε βιάσει όταν ήταν ακόμα παρθένα στην αρχή της σχέσης τους. 

Ο δεύτερος γάμος της ήταν με τον σκηνοθέτη Jack Garfein, έναν επιζών του Ολοκαυτώματος, για τον οποίο άρχισε να πιστεύει στον Ιουδαϊσμό. 

Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Blanche Baker (γεννημένη το 1956), επίσης ηθοποιό και έναν γιο, τον Herschel Garfein (γεννημένο το 1958), ο οποίος είναι συνθέτης και καθηγητής στη Σχολή Μουσικής Steinhardt του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ο Garfein και η Μπέικερ πήραν διαζύγιο το 1969. 

Να σημειωθεί πως από τα δυο της παιδιά απέκτησε έξι εγγόνια. Η Carol παντρεύτηκε τον τρίτο της σύζυγο, τον Βρετανό ηθοποιός Donald Burton στις 10 Μαρτίου 1978 και μετακόμισε μαζί του στο Hampstead του Λονδίνου. Το ζευγάρι έμεινε μαζί μέχρι το θάνατο Burton στο σπίτι τους στο Cathedral City της Καλιφόρνια, στις 8 Δεκεμβρίου, 2007.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ