Φάρα Φόσετ: Ο «Άγγελος του Τσάρλι» που από σύμβολο του σεξ έγινε καταξιωμένη ηθοποιός - Η μάχη με τον καρκίνο από μικρή ηλικία

Το τραύμα της παιδικής της ηλικίας και η μεγάλη καριέρα που γνώρισε... 

Η Φάρα Φόσετ ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός που έγινε περισσότερο γνωστή από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά "Οι Άγγελοι του Τσάρλι". Η γνωστή ηθοποιός υποδύθηκε την Jill Munroe που ήταν μια από τις τρεις μυστικούς πράκτορες στην σειρά μαζί με την Sabrina Duncan και την Kelly Garrett. Η Jill Munroe ήταν εξειδικευμένη δακτυλογράφος και ήξερε να χειρίζεται πολύ καλά τα όπλα.

Όσο για την Φάρα Φόσετ είχε μια δύσκολη ζωή ακόμα από την γέννησή της. Γεννήθηκε με όγκο στο στομάχι και υποβλήθηκε αμέσως σε επέμβαση. Παρόλα αυτά στάθηκε δυνατή και επιβίωσε.

Σε ηλικία επτά ετών, της επιτέθηκε ένας άγνωστος άντρας, της έσκισε την μπλούζα και επιχείρησε να τη βιάσει. Έδωσε μάχη, κατάφερε να ξεφύγει και έφτασε τρέχοντας μέχρι το σπίτι της. Για χρόνια, η Φάρα έβλεπε εφιάλτες με πρωταγωνιστή πάντα τον συγκεκριμένο δράστη....

Η ομορφιά της αναγνωριζόταν τόσο στο σχολείο, όπου ψηφιζόταν ως η πιο όμορφη μαθήτρια, όσο και στο Πανεπιστήμιο, που συμπεριλήφθηκε στις 10 πιο όμορφες φοιτήτριες, ενώ στα 17 της ήδη είχε ανακηρυχθεί Μις Τέξας.

Φυσικά, τα εντυπωσιακά της χαρακτηριστικά της άνοιξαν και την πόρτα του Χόλιγουντ. Ένας ατζέντης είδε τις φωτογραφίες της και την έπεισε να δοκιμάσει την τύχη της. Από εκεί ξεκίνησε και η επιτυχημένη στην συνέχεια καριέρα της.

Η Φάρα Φόσετ ξεχώρισε με το θελκτικό της χαμόγελο, τα αναστατωμένα ξανθά μαλλιά της και τον αχαλίνωτο αισθησιασμό της. Γρήγορα έγινε σύμβολο του σεξ σε όλο τον κόσμο και μόδα για τις γυναίκες, οι οποίες ζητούσαν από τους κομμωτές τους να τις χτενίσουν αλά Φάρα Φόσετ. 

Το 1976, την προσέλαβε η εταιρεία Pro Arts για μια φωτογράφιση που θα γινόταν αφίσα. Η 29χρονη Φόσετ έφτιαξε μόνη της τα μαλλιά της, μακιγιαρίστηκε και φόρεσε ένα κόκκινο, ολόσωμο μαγιό. Μετά τη φωτογράφιση, επέλεξε τις έξι καλύτερες πόζες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η εικόνα που απογείωσε την καριέρα της. Το χαμόγελο, τα λαμπερά μαλλιά και το προκλητικό ντεκολτέ έκαναν το πόστερ ανάρπαστο.

Πουλήθηκαν 20 εκατομμύρια αντίτυπα και μέχρι σήμερα είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στον κόσμο. Tο 1976 και λίγους μήνες μετά την φωτογράφιση της έδωσαν ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά “Οι Άγγελοι του Τσάρλι”. Πλέον η Φόσετ είχε γίνει είδωλο. Ήταν η φαντασίωση των αντρών, αλλά και των γυναικών, που ζητούσαν απ’ τους κομμωτές του να μιμηθούν το χαρακτηριστικό κούρεμα της ηθοποιού....

Οι άντρες στην ζωή της

Η Φάρα γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο στην Καλιφόρνια, τον ηθοποιό Λι Μέιτζορς ο οποίος είδε μια φωτογραφία της και την ερωτεύτηκε παράφορα. Συγκατοίκησαν λίγο καιρό μετά τη γνωριμία τους και παντρεύτηκαν το 1973, ύστερα από συνεχείς πιέσεις τον γονιών της Φόσετ να επισημοποιήσουν τη σχέση τους....

Παρόλα αυτά η επιτυχία της Φόσετ δεν χαροποίησε τον σύζυγό της. Ο Μέιτζορς ήταν ένας παραδοσιακός άντρας, που ήθελε να έχει τη σύζυγό του στο σπίτι...

Το 1982 και μετά το διαζύγιό της με τον Λι Μέιτζορς, γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, στο πρόσωπο του ηθοποιού Ράιν Ο' Νιλ. Έζησαν μια θυελλώδη σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα, μέχρι το θάνατό της, χωρίς να παντρευτούν. Έγιναν αχώριστοι, όταν στον σύντροφό της διαγνώσθηκε λευχαιμία. Καρπός του έρωτά τους υπήρξε ένας γιος, ο Ρέντμοντ Ο' Νιλ (γεν. 1985), που γρήγορα κατρακύλησε στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών. Στα μικρά διαλείμματα των χωρισμών της με τον Ράιαν Ο' Νιλ συνδέθηκε ερωτικά με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Ορ και τον παραγωγό Μαρκ Μπεργκ.

Το 2006 η Φάρα Φόσετ χτυπήθηκε από καρκίνο στο πάγκρεας. Το τέλος ήταν γρήγορο και ιδιαίτερα επίπονο… Η όμορφη ηθοποιός με το ιδιαίτερο χαμόγελο και τα κατάξανθα μαλλιά έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 25 Ιουνίου 2009. Λίγες μέρες πριν, ο Ράιαν Ο' Νιλ της είχε κάνει επίσημη πρόταση γάμου, την οποία η Φάρα Φόσετ είχε αποδεχθεί. Η περιπέτεια της υγείας της έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο Farah's story το οποίο ήταν υποψήφιο για ΕΜΜΥ.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ