Αποκλ.: Σήμερα απαγορεύει επισκέψεις στο Άγιο Όρος - Το 2012 ο Ιλαρίων, Νο. 2 της Ρωσικής Εκκλησίας, μου έλεγε: «Πήγα σε όλα τα μοναστήρια» (Βίντεο)

Ρήξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας να αποκόψει κάθε δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο λόγω της παραχώρησης αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, συμπαρασύρει και το Άγιο Όρος.

Συγκεκριμένα, η Ρωσική Εκκλησία εξέδωσε «ταξιδιωτική οδηγία» προς τους πιστούς και απαγόρευσε στους Ρώσους προσκυνητές να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν των Αχράντων μυστηρίων στο Άγιο Όρος, το οποίο υπάγεται στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, σχολίασε: «Θα τους συνιστούσα πλέον να στρέψουν την προσοχή τους, και να επενδύσουν στα ρωσικά μοναστήρια της χώρας τους. Έχουμε δικά μας Μοναστήρια που έχουν μεγάλη ανάγκη, όπως την Μονή Σολοβέτσκι, την Μονή Βαλαάμ, την Λαύρα του Κιέβου, την Λαύρα του Αγίου Σεργίου και πολλά άλλα».

Ο ίδιος, βέβαια, το 2012, αναφερόταν με ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια, λέγοντας: «Έχω πάει σε όλες τις μονές» και εκθείαζε τις σχέσεις Ελλαδικής και Ρωσικής Εκκλησίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ