Στο Τόκιο η πάντα "ωραία της ημέρας" Κατρίν Ντενέβ για να βραβευτεί από τον πρίγκιπα Hitachi της Ιαπωνίας

«Είμαι τυχερή που ο κινηματογράφος δεν με έχει εγκαταλείψει»,

Η μεγάλη ντίβα του γαλλικού σινεμά παραμένει στα 74 χρόνια της η  «ωραία της ημέρας». Λίγες ημέρες πριν η Κατρίν Ντενέβ τιμηθεί με το βραβείο Praemium Imperiale στο Τόκιο για την 60χρονη καριέρα της στη βιομηχανία του θεάματος μίλησε στο περιοδικό Le Figaro για τη βράβευσή της αυτή από τον πρίγκιπα Hitachi της Ιαπωνίας.

Η Κατρίν Ντενέβ, μία από τις μεγαλύτερες σταρ του γαλλικού σινεμά, δήλωσε μεταξύ άλλων στο περιοδικό ότι «οι άνθρωποι βλέπουν σε μένα μια εικόνα περισσότερο βελτιωμένη από την κανονική, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Δεν ζω έτσι».

«Είμαι τυχερή που ο κινηματογράφος δεν με έχει εγκαταλείψει», τόνισε η Γαλλίδα ηθοποιός, που μετράει στο ενεργητικό της περισσότερες από 100 ταινίες στα 74 της χρόνια και παρότι έχει μια λαμπρή διεθνή καριέρα το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον γαλλικό σινεμά. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε να τιμηθεί με το βραβείο Praemium Imperiale στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 160 χρόνων της γαλλο-ιαπωνικής φιλίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις σχέσεις της με την Ιαπωνία, η διάσημη σταρ είπε ότι ανακάλυψε τη χώρα αυτή για πρώτη φορά   το 1964 όταν παρουσίασε τις ομπρέλες Cherbourg εκεί 

Το βραβείο Praemium Imperiale καθιερώθηκε από την αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας και ο θεσμός συμπληρώνει φέτος τα 30 του χρόνια.  

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ