Βροχή διεθνών βραβείων για το ψυχολογικό θρίλερ "Αίθουσα Αναμονής" - H Τόνια Σωτηροπούλου καλύτερης ηθοποιού στο Λος Άντζελες (Φώτο - Βίντεο)

Αξιοσημείωτη η πορεία της νέας κινηματογραφικής ταινίας μεγάλου μήκους Waiting Room (Αίθουσα Αναμονής) που γυρίστηκε στην Κύπρο και έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ στο εξωτερικό διαγράφοντας ένα σερί βραβεύσεων.

Η ταινία πραγματοποίησε το World Premiere (Παγκόσμια Πρεμίερα) στο Παρίσι στο Εuropean Independent Film Festival, ένα από τα πιο γνωστά ανέξαρτητα φεστιβάλ ευρωπαικών ταινιών. Εκεί ήταν υποψήφια επίσης στην κατηγορία Best European Independent Feature. Στη συνέχεια λίγες μέρες μετά ακολούθησε η προβολή της ταινίας στο London Greek Film Festival όπου εκεί η ταινία κέρδισε το Odysseus Award for Special Mention for Fiction Feature Film (ειδική εύφημος μνεία για μεγάλου μήκους ταινία).

Τον Αύγουστο η ταινία επιλέχτηκε ως επίσημη συμμετοχή (Official Selection) στο το Queen Palm International Film Festival όπου διεξάγεται στην περιοχή του Πάλμ Σπρινγκς. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε το Official Selection της ταινίας στα London International Motion Pictures Awards που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2019 με υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους.

Το Σεπτέμβριο η ταινία ήταν επίσης Official Selection στα ανέξάρτητα Aphrodite Film Awards στην Νέα Υόρκη (New York Independent Aphrodite Film Awards) φτάνοντας στις τελικές επιλογές (Finalist) λίγο πριν τα βραβεία.

Στη συνέχεια η ταινία κέρδισε τρία ακόμα βραβεία και δύο υποψηφιότητες στα American Independent Horror Movie Awards. Συγκεκριμένα κέρδισε το βραβείο καλυτερης ταινίας μεγάλου μήκους (Best Feature Film), βραβείο καλύτερου σεναρίου και Best Kill (καλύτερου θανάτου σε κινηματογραφική ταινία). Επίσης ήταν υποψήφια στις κατηγορίες καλύτερου concept (Best Original Concept), Kαλύτερης χρήσης σκηνών με αίμα σε ταινία (Best Gore) και καλύτερης ανατροπής (Best Twist).

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λεονταρίτης επί το έργον.

Η επόμενη διάκριση ήρθε στις αρχές Οκτώβρη από το Indie Suspense Horror Sci-Fi Film Festival όπου πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών με το βραβείο καλύτερης ταινίας (1st Place Feature).

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα αρκετά σημαντικό event, το Official Selection στα Los Angeles Film Awards όπου η ταινία κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από πολλές άλλες που διακρίθηκαν, να περάσει στη θέση Finalist και να κερδίσει δύο ακόμα βραβεία.

Το ένα ήταν το βραβείο καλύτερης ταινίας θρίλερ (Best Thriller Feature) και βραβείο καλύτερης ερμηνείας ηθοποιού σε ανεξάρτητη παραγωγή για την Τόνια Σωτηροπούλου που κατέχει επίσης έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία (Best Actress in an Indie Film).

Τα τελευταία νέα μέχρι στιγμής είναι το Official Selection στο Crime and Anatomy Film Festival που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα παρουσία των συντελεστών, η παρουσία της ταινίας στο Houston Greek Film Festival που θα γίνει τέλη Οκτώβρη στο Χιούστον και στο World Film Festival San Fransisco όπου και εκεί η ταινία ξεχώρισε και επιλέχτηκε στις ημιτελικές θέσεις (Semi Finalist) πριν τα βραβεία και θα προβληθεί και εκεί τέλη Οκτώβρη στο Λος Άντζελες.

Το ikypros επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Λεονταρίτη ζητώντας τη γνώμη του για την πορεία που σημειώνει μέχρι στιγμής η ταινία αλλά και για την υπόθεσή της. Όπως μας είπε: «Θεωρούμε πολύ σημαντική την αναγνώριση που είχε η ταινία μας μέχρι στιγμής. Τα βραβεία που κερδίσαμε επιβεβαιώνουν την καλή δουλειά που έγινε από όλην την ομάδα.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ και η υπόθεση αφορά πέντε ανθρώπους που ξυπνάνε σε μία αποθήκη χωρίς να θυμούνται ποιοι είναι και πως βρέθηκαν εκεί. Θα πρέπει να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν μεταξύ τους για να μπορέσουν να βγουν ζωντανοί από εκεί μέσα. Είναι μία ιστορία με αρκετό σασπένς που κρύβει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές».

Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Λεονταρίτη, σε σενάριο του ιδίου και του Λεωνίδα Κόση και παραγωγή της AVMOVIESWORLD. Ο παραγωγός της ταινίας είναι ο Ανδρέας Βουγιούκας και executive producer o Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος.

Στην ταινία πρωταγωνιστουν οι Τόνια Σωτηροπούλου, Ανδρέας Βουγιούκας, Πάνος Κρανιδιώτης, Μαρία Ιωαάννου, Χάρης Γεωργιάδης, Άννα Φόνσου, Ευτύχιος Πουλαίδης, Σταύρος Λούρας, Αλέξανδρος Παρίσης και ο Χρήστος Σιμαρδάνης (στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση).

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα στο 2019 ενώ ήδη έχουν υπάρξει προτάσεις για διανομή της ταινίας και για το εξωτερικό.

Υπόλοιποι βασικοί συντελεστές:

Διευθυντής φωτογραφίας: Στήβεν Νάτζεντ, Ήχος: Μάριος Μηνάς, Μοντάζ: Κλείτος Κυριακίδης και Λεωνίδας Κόσης, Μιξάζ, Sound Post Production: Νίκος Μιχαλοδημητράκης, Σκηνογραφία: Πάνος Μιχαλόπουλος, Κουστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου, Μουσική: Dom Sigalas, Visual Effects: Φειδίας Χατζηξενοφώντος.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις από τα παρακάτω links:

Official Website: http://waitingroom-movie.com/

Facebook page: https://www.facebook.com/aithousanamonis/

Imdb:  https://www.imdb.com/title/tt4478014/reference

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ