Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Τι να προσέχουμε

Αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με το οποίο περιμένουμε νέα κακοκαιρία με το όνομα "Ορέστης"  προχώρησε το πρωί της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα νέα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τη Δευτέρα 22/10, οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά {πλην κεντρικής, ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη 23/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας σε ανάρτηση στο twitter συμβουλεύει τους πολίτες να ενημερώνονται και να προσέχουν καθώς δεν αποκλείεται τα καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα και να υπάρξουν και χαλαζοπτώσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ