Εντ Γκέιν: Η ιστορία του πραγματικού «δολοφόνου με το πριόνι» - Σκότωνε ανθρώπους και έκανε μάσκες από το δέρμα τους

Ο δολοφόνος που ενέπνευσε τα σενάρια «Ψυχώ» και «Σιωπή των Αμνών». ...

Ο Εντ Γκέιν ήταν Αμερικάνος δολοφόνος και απαγωγέας, ο οποίος σκότωνε τα θύματά του και μετά τα διαμέλιζε με φρικτό τρόπο, φτιάχνοντας μάσκες από το δέρμα τους. Τους φόνους τους έκανε στη γεννέτειρά του, το Πλέινφιλ του Γουισκόνσιν, ενώ μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ξέθαβε και πτώματα από το τοπικό νεκροταφείο και χρησιμοποιούσε και τα δικά τους μέλη.

Ο «σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» υπήρξε στην πραγματικότητα και ήταν χειρότερος από τον κινηματογραφικό Leatherface…

Παιδικά βιώματα, μεγάλη παράνοια και ένα ηλεκτρικό πριόνι ήταν αρκετά για να συνθέσουν το πορτραίτο ενός από τους πιο τρομακτικά επικίνδυνους εγκληματίες στην ιστορία της Αμερικής. Το όνομά του.

Ο Έντουαρντ Θίοντορ Γκέιν γεννιέται στις 27 Αυγούστου του 1906 στο Λακρός του Γουισκόνσιν των ΗΠΑ και μεγαλώνει σε μια προβληματική οικογένεια, εξαρτημένος από μια παρανοϊκή, θρησκόληπτη μητέρα, την Αυγούστα, που δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει το μίσος της για τον αλκοολικό και μονίμως άνεργο πατέρα του.

Ο Γκέιν ως παιδί ήταν ντροπαλός και φοβισμένος και συχνά έπεφτε θύμα τραμπούκων στο σχολείο, που τον χτυπούσαν και τον κορόϊδευαν, ενώ την κατάσταση επιδείνωνε η μητέρα του, που του απαγόρευε να έχει φίλους.

Ο Γκέιν είχε άλλον έναν αδερφό. Η μητέρα τους τα συνόδευε συνήθως με δικά της κηρύγματα σχετικά με τη σατανική φύση του ανθρώπου και ιδιαίτερα των γυναικών. Τους απαγόρευε να αναπτύξουν φιλίες με τους συμμαθητές τους και όλος ο ελεύθερος χρόνος τους αφιερωνόταν στις δουλειές της φάρμας.

Ο Χένρι, ο μεγάλος αδερφός του Γκέιν αντιπαθούσε τη μητέρα του και σκόπευε να παντρευτεί και να φύγει μακριά απ’ το Γουισκόνσιν....

Μια μέρα ο Χένρι αποφάσισε να κάψει σκουπίδια στον κήπο. Η φωτιά ωστόσο γρήγορα έφυγε από τον έλεγχο και πήρε τρομακτικές διαστάσεις και άμεσα ήρθε η πυροσβεστική να απομακρύνει την οικογένεια από το σπίτι. Όταν έσβησε η φωτιά και επέστρεψαν όλοι, ανακάλυψαν το άψυχο σώμα του Χένρι,ο οποίος ωστόσο δεν είχε πεθάνει από εγκαύματα, ενώ έφερε σοβαρά τραύματα από χτύπημα στο κεφάλι. Οι υποψίες έπεσαν αμέσως στον Εντ, αλλά οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, ενώ οι αρχές δεν πραγματοποίησαν ιατροδικαστική εξέταση.

Μετά το θάνατο του αδελφού του, ο Εντ έζησε μόνος με τη μητέρα του, η οποία πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 1945, μετά από πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια. Ο Εντ μετά τον θάνατό της κατέρρευσε εντελώς και για πρώτη φορά ένιωσε εντελώς μόνος του στον κόσμο.

Από εκεί ξεκίνησε και τρομακτική του πορεία ως σχιζοφρενής δολοφόνος. Το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου του 1957 ο αστυνομικός Σλέι μπήκε στην αποθήκη του Εντ Γκιν, στο Λακρός του Γουισκόνσιν.

Ερευνούσε την εξαφάνιση της ηλικιωμένης Μπερνίς Γουόρντεν. Αυτό που αντίκρισε στο σκοτάδι θα του προκαλούσε εφιάλτες για την υπόλοιπη ζωή του. Μία γυναίκα ήταν κρεμασμένη ανάποδα από το ταβάνι. Ήταν αποκεφαλισμένη και της είχαν αφαιρέσει τα εντόσθια. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ελάφι, το οποίο έγδερναν για να το φάνε. Μετά κατάλαβε ότι ήταν το σώμα της Μπερνίς Γουόρντεν....

Κανείς δεν είχε καταλάβει τι πραγματικά συνέβαινε με τον Εντ. Για όλους ήταν ο εργατικός, λιγομίλητος και ντροπαλός γείτονας που δεν αποτελούσε κίνδυνο για κανέναν. Παρέμεινε στο αγρόκτημα της οικογενείας, απομονωμένος από όλους, βγαίνοντας από το σπίτι μόνο για να δουλέψει όταν του τελείωναν τα χρήματα.

Αυτό που ακολούθησε δε θα μπορούσε κανείς να το έχει προβλέψει. Τα ευρήματα στο σπίτι του Γκέιν ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστικά, με τους αστυνομικούς να μη μπορούν να αντέξουν τα όσα αντίκρισαν. Πέρα από το αποκεφαλισμένο, διαμελισμένο και χωρίς εντόσθια και καρδιά πτώμα της εξαφανισμένης Μπέρνις Γουόρντεν, που βρέθηκε κρεμασμένο από ένα υπόστεγο (και το οποίο αρχικά πέρασαν για γδαρμένο ελάφι) οι άνδρες τις ασφάλειας ήρθαν αντιμέτωποι με ό,τι πιο μακάβριο θα μπορούσε να βρεθεί σε ένα σπίτι.

Κούπες από πριονισμένα ανθρώπινα κρανία, μάσκες και καλύμματα καρέκλας από ανθρώπινο δέρμα, κολιέ από γλώσσες, ζώνες από θηλές γυναικών, φωτιστικά με επένδυση γυναικείου δέρματος, ανθρώπινα οστά ως βάση μαχαιροπίρουνων, κρανία στους στύλους του κρεβατιού που κοιμόταν, τέσσερις μύτες και ένα ζευγάρι χείλη κρεμασμένα στο παράθυρό του, ήταν μόλις μερικά από αυτά που έκαναν την αστυνομία να «παγώσει».

Όταν ανακρίθηκε ο Γκέιν είπε στους ερευνητές ότι μεταξύ 1947 και 1952, έκανε 40 επισκέψεις σε τρία τοπικά νεκροταφεία για να ξεθάψει πρόσφατα θαμμένα σώματα, και όποια γυναίκα έμοιαζε με τη μητέρα του, έπαιρνε κομμάτια της και στόλιζε το σπίτι.

Ο Εντ Γκιν συνελήφθη και στις 21 Νοεμβρίου του 1958, καταδικάστηκε σε ισόβιο εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική.

Έμεινε εκεί έως τον θάνατό του, στις 26 Ιουλίου του 1984. Η ιστορία του συγκλόνισε την αμερικάνικη κοινωνία και «γέννησε» κάποιους απ’ τους διασημότερους δολοφόνους του Χόλυγουντ, καθώς έγινε αφορμή για να γραφτούν τα εξής κινηματογραφικά σενάρια: το «Ψυχώ», ο «Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» και η «Σιωπή των Αμνών».

Στην πραγματικότητα όμως έχουν γραφτεί πολλά περισσότερα. Το αληθινό σενάριο, αυτό του Εντ, ήταν το πιο αρρωστημένο!...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ